Review: Dragon Quest Builders 2 (Nintendo Switch)

Dragon Quest Builders 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Met de eerste Dragon Quest Builders werd de wereld van Minecraft opnieuw vormgegeven. Een duidelijker verhaal, mooiere graphics en toch lekker bouwen. Dat sloeg aan. Zie hier, het vervolg.

Het verhaal

Je start jouw carrière op een soort piratenschip. Jij en een groep andere kinderen zijn daar opgesloten. Op het schip zijn extremisten die alles willen slopen, de kinderen van Hargon. En laat jou nou net een bouwer zijn. Het is dat je eigenlijk keihard nodig bent, maar het liefst zouden ze je zo snel mogelijk ombrengen.

Terwijl je op het schip de nodige skills leert, ontstaan er ineens problemen. Grote gaten in de romp brengen het schip tot zinken. Jij spoelt aan op een eiland. Daar vindt je al snel een vriend en een vriendin. Daarmee ga je de eerste quests vervullen, maar ook je eerste woning bouwen.

De belangrijkste persoon in jouw ervaring is Malroth. Een pessimist in hart en nieren. Waar jij goed kan bouwen, kan hij vooral goed slopen. En dat talent is iets waar je veel gebruik van gaat maken.

Yes! Een open wereld!

De eerste Dragon Quest Builders was even wennen. Ik geef toe, ik verwachtte een goedkope Minecraft rip-off. Maar het was een game die gewoon lekker speelbaar was. Deze zomer luidt Nintendo in met het tweede deel in de serie. Daarbij wordt beter ingespeeld op samenwerking, maar ook een echt open wereld. Net wat de game nodig had om nog beter te zijn dan haar voorganger. Waar we in de vorige Dracon Quest Builders nog level na level moesten afwerken, bouw je nu lekker echt een wereld op.

De wereld van Dragon Quest Builders 2 bestaat uit één hoofdeiland. Daar omheen nog wat kleinere eilanden. Op het hoofdeiland ga je echt een beetje jouw koninkrijkje bouwen. De kleinere eilanden gebruik je om spullen te halen die je tekort komt voor jouw eigen eiland. Uiteraard gaat voor niets de zon op, dus om de spullen te krijgen die je zoekt, zal je opdrachten moeten vervullen. Maar dat is dan ook wat deze game zo ontzettend leuk maakt.

Met deze nieuwe opbouw, verdwijnt ook het scorebord en de timer. Geen stress meer. Je mag alles lekker op jouw eigen tempo doen.

Een vleugje AI

Teamwork is een belangrijk onderdeel in de nieuwe Dragon Quest Builders 2. Dat merk je al vrij snel. Wanneer je op zoek gaat naar schelpen, gaat jouw maatje op eigen initiatief helpen om deze zo snel mogelijk te pakken. En ook bij het eerste gevecht, werkt jouw NPC maatje lekker mee. Het is echt teamwerk.

En dat teamwerk gaat veel verder wanneer je vordert in het verhaal. Je krijgt namelijk te maken met inwoners op jouw eiland. Wanneer je deze laat zien hoe iets werkt, is de kans groot dat ze zelf ook aan de slag gaan. En zo hoort het… luie donders!

Ze zullen dan ook snel aan de slag gaan om zelf voedsel te verbouwen, maar ook zorgen ze dat je sneller bepaalde materialen krijgt om mee te bouwen. Denk aan metalen. Je bent letterlijk met de bevolking samen aan het eiland aan het bouwen.

Dialogen

Het enige minputje aan Dragon Quest Builders 2, zijn de eindeloze dialogen. Vooral in het leren spelen van de game. Hierdoor kom je enorm langzaam op gang. Sommige taken voelen ook echt enorm repetitief. Het eerste uurtje is echt even doorbijten.

Voor jonge kinderen zijn de dialogen echt dodelijk. Zeker wanneer ze nog niet zo sterk zijn in Engels. Eigenlijk is de game dan gewoon niet goed te spelen.

Conclusie: Dragon Quest Builders 2

Na het eerste deel, maakt Dragon Quest Builders 2 een enorme sprong. Het levert een Minecraft ervaring die gewoon leuk te spelen is. Zelfs met de computer als medespeler. Je hoeft jezelf hier geen doelen te stellen, dat doet het verhaal wel voor je. Ja, dit is leuker!

Dragon Quest Builders 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Minecraft met een verhaal
  • Veel leuke missies
  • Indrukwekkende AI
  • Veel humor

THE BAD

  • Dialogen zijn erg lang, vooralin het begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events