Het lijkt erop dat Instagram aan haar eigen ‘purge’ is begonnen. Een flinke hoeveelheid populaire MEME accounts zijn dit weekend van het sociale netwerk geschopt.

Opvallend is dat de eigenaren van de accounts niet duidelijk hebben waarom de accounts verwijderd zijn. Onlangs kondigde Instagram nieuwe meldingen aan. Deze zouden verschijnen wanneer jouw account mogelijk regels overtreedt. Bij verwijdering zouden ook duidelijkere meldingen komen. Dat lijkt in dit geval niet te zijn gebeurd. Onder anderen @yerdank, @thespedshed, @uniquevines zijn geschrapt.

Er is wel een vermoeden waarom de MEME accounts zijn geschrapt. Zeer waarschijnlijk heeft dat te maken met copyrights. Vrijwel iedere MEME overtreedt copyright wetten in Europa. Een andere reden zou kunnen zijn dat de accounts niet duidelijk laten weten welke posts gesponsord zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.