De Aiways U5 SUV komt naar Europa

Naast Volvo reidt er binnenkort nog een Chinees op de Europese snelweg. Het merk Aiways maakt zich klaar voor haar Europese lancering, met een elektrische SUV.

Vanaf april 2020 moet het zo ver zijn. Dan moet de Aiways U5 in de showrooms staan. De eerste all-electric SUV en dan meteen ook de introductie van het merk. Om de introductie kracht bij te zetten, is de fabrikant een testrit van 14.231 kilometer gestart.

De SUV rijdt letterlijk van China naar Europa. De stad Xi’an vormt de start van de rit, en was ooit de start van de Zijderoute. Sterker nog, het zijn er twee die starten. Tijdens de rit houden ontwikkelaars de bolides nauwlettend in de gaten. De fabrikant wil ervaring op doen met de wegen in Europa alsmede de oplaadsystemen hier. Morgen, 17 juli beginnen de twee aan hun lange rit.

Aiways U5

De Aiways U5 is een gezinsauto die beschreven wordt als een middelgrote SUV. De wagen moet een actieradius hebben van 460 kilometer. Aiways is van plan om ieder jaar een nieuw model op de markt te zetten. Wat de auto gaat kosten, is nog niet bekend.

Productie

Momenteel kan Aiways 150.000 wagens per jaar produceren, maar het bedrijf investeert momenteel in het vergroten van haar capaciteit. Die moet binnenkort al op 300.000 liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram