Koopje.com verkoopt console met illegale roms

Vandaag kregen we hem keihard in onze Facebook timeline, de advertentie van de Retrotouch Game Console van koopjedagdeal.com. Een console met daarop 600 games. Een deal die aan alle kanten vraagtekens oproept.

koopjedagdeal.com is ook actief met de domeinen koopje.com en koopje.co. Het is een typische dropshipping website. Je plaatst een bestelling en zij kopen het product direct in bij Aliexpress of één van de andere grote Chinese webshops. Dit zie je terug in de extreem lange levertijden. Bovendien, daar hebben ze het natuurlijk niet zo op intellectueel eigendom.

Via koopjedagdeal.com kun je nu dus de Retrotouch Game Console kopen. Voor nog geen vijf tientjes krijg je een console die wel heel sterk lijkt op de Nintendo Classic Mini. Sterker nog, het filmpje bovenaan de pagina is van die console van Nintendo terwijl de foto eronder toch al afwijkende controllers laat zien. Bovendien is de console volgepompt met 600 games!

Familycomputer System

Dat klinkt geweldig, maar wie naar de enorme lijst kijkt, zal al snel zien dat er een hoog rommelgehalte in staat. Super Mario Bros 1 tot en met 3 klinkt nog geloofwaardig, maar Mario 10, Mario 14, Mario 16? Excite Mario Bros? Small Mario? Mogelijk duplicaten van games met een kleine aanpassing erin die de gameplay aanpast. Dit zagen we vroeger ook veel op illegale spelcassettes. Niet alleen van Nintendo zijn de nodige roms opgenomen in de lijst, maar we zien ook titels als Contra die net opnieuw zijn uitgebracht door Konami (dit weekend overigens in onze review).

We hebben contact gezocht met Koopje.com. Wij wilden weten wat de ‘legale’ status is van het product. Wellicht vergissen we ons, maar zwijgen is toegeven in dit geval. We zetten dan ook onze twijfels bij de mogelijke klachtafhandelin, mocht er iets mis zijn met jouw bestelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events