E3: 8K Xbox Project Scarlett gebouwd op AMD technologie

Microsoft heeft haar Project Scarlett laten zien. Een nieuwe Xbox die klaar moet zijn in het najaar van 2020. Xbox One X gamers kunnen dus nog anderhalf jaar van de snelste Xbox genieten.

Microsoft speelt in haar promo op de E3 vooral in op het verlagen van laadtijden. De console moet dus niet alleen sneller zijn, maar de code van de game moet vooral ook sneller beschikbaar zijn.

Onderdeel daarvan is een nieuwe CPU ontwikkeld door AMD. Een CPU met Zen2 en Navi technologie. Deze nieuwe CPU alleen zou al 4x krachtiger zijn dan de CPU in de Xbox One X. Daarnaast kiest Microsoft voor DDR6 werkgeheugen in de console. Ook de SSD wordt op een nieuwe manier ingezet. Als virtueel RAM geheugen. Dat zou 40% performance winst opleveren.

De Xbox Project Scarlett zou in staat zijn moeiteloos op 120FPS games op het beeld te zetten. Extreem vloeiend dus. 8K is geen enkel probleem net als real-time raytracing. Zo zien we in onderstaande video onder anderen beelden van Halo Infinite. Dat lijkt een open wereld te worden zoals we nog niet eerder hebben gezien in dat universum. En grafisch ziet het er verbluffend uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events