GadgetGear.nl
Booking.com advertenties op Huawei P30 Pro Lockscreen

Booking.com advertenties plagen dure Huawei smartphones

Hoewel we hier doorgaans erg vrolijk worden van Huawei smartphones, krijgen ze al een tijdje standaard een punt aftrek in onze reviews. De reden is bloathware. Het plaatsen van ongevraagde apps waarmee Huawei probeert een paar extra euro’s te verdienen. Het is een keuze, maar sinds de laatste firmware update gaat het helemaal fout.

Twee dagen geleden verschenen ze voor het eerst op de redactie. Op onze Huawei P30 Pro zagen we ineens Booking.com advertenties op het homescreen. En hoewel we enigszins trots zijn dat een gigant als Booking.com Nederlands is, is dit een wel heel nadrukkelijke manier van adverteren.

Booking.com advertenties op Huawei P30 Pro Lockscreen

Het adverteren op het lockscreen van Android smartphones is alles behalve nieuw. In het verleden zijn er smartphones geweest die substantieel goedkoper werden op deze manier. Er zijn telecomproviders geweest die gratis belminuten, SMS berichten en MB’s tegenover advertenties stelden en dan zijn er nog de apps die dit gewoon deden om de omzet te verhogen. Waarom Huawei dit doet? Na het standaard installeren van apps als die van Booking.com en eBay, kan het bijna alleen maar een methode zijn om te kijken of het bedrijf nog meer aan haar gebruikers kan verdienen. En dat is kak op een dure smartphone

Vanaf het eerste moment dat we de advertenties zagen, zijn we al met Huawei in gesprek. Gelukkig beperken de apps zich tot de tijdschriftweergave. Dus stoor je je er echt aan, kies je een ander lockscreen. Huawei Nederland heeft op dit moment ook nog geen antwoorden op het hoe en waarom. Wij hopen dat Huawei in ieder geval snel overgaat tot verwijdering. Met alle ellende rondom de handelsoorlog met de VS, is dit zeker geen handige stap. We hopen dat Huawei snel met een update komt om dit te verwijderen.

Update: Instructie voor het zelf verwijderen en reactie Huawei.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.