Vandaag komt Huawei met een oplossing om de Booking.com advertenties van Huawei smartphones als de Huawei P30 Pro te verwijderen. Daarnaast heeft Huawei pro-actief stappen ondernemen om verdere verspreiding te stoppen.

De advertenties van Booking.com werden als afbeeldingen gedownload voor de tijdschriftvergrendeling. Dit startte afgelopen woensdag, maar nog lang niet iedere Huawei gebruiker heeft de booking.com advertenties op het lockscreen staan. Zo zien wij ze wel op de Huawei P30 Pro, maar nog niet op de Huawei Mate20 Pro.

Booking.com advertenties op Huawei P30 Pro Lockscreen

Om te voorkomen dat ze verder worden verspreid, heeft Huawei de Booking.com afbeeldingen van haar server gehaald. Daarnaast is er een instructie uitgevaardigd voor huidige gebruikers om de advertenties te verwijderen. Huawei onderschrijft in een direct antwoord naar GadgetGear.nl dat dit niet de beleving is die het bedrijf nastreeft. Intern loopt er nog een onderzoek naar de bron van deze advertenties.

Gebruikers die de afbeeldingen al op hun telefoon hebben ontvangen, adviseren we de om de afbeeldingen op de volgende manier te verwijderen:

  1. Als de afbeelding op het scherm verschijnt, veeg je het scherm omhoog helmaal vanaf de onderrand van het scherm en verschijnt de bedieningsbalk;

  2. Klik op het prullenbakje en klik vervolgens op “Verwijderen” in het bevestigingsvenster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.