Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable met 4.5 sterren.

The Good
  • Goede ondersteuning voor DisplayPort 1.2
  • Goed materiaalgebruik
  • Net ontwerp
The Bad
  • Geen HDCP ondersteuning

Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Naast kabels om snel vanaf USB-S naar HDMI te gaan, heeft Eminent ook een Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable. Deze zorgt ervoor dat je jouw smartphone, tablet of laptop gemakkelijk op een DisplayPort scherm kunt aansluiten.

Unboxing

Eminent verpakt haar kabel netjes in een stevig, kartonnen doosje. Daarin zit ook nog wat verplichte documentatie, maar niets dat echt belangrijk is. Wat heel netjes is, is dat beide pluggen zijn afgedopt. Zo kun je ze stofvrij houden, wanneer je de kabel niet gebruikt.

Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable

Ontwerp

Qua ontwerp zien we wederom de flexibele, ronde siliconen kabel die we van de HDMI kabel gewend zijn. Deze is ook keurig aangesmolten op de pluggen.

De pluggen zelf zijn met aluminium omwikkeld. Dit aluminium is netjes gezandstraald en komt qua kleuring erg in de buurt van Apple Space Gray. Alleen op de DisplayPort staat het Eminent logo. De USB-C plug die in jouw device gaat, is netjes clean.

Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable DisplayPort Plug

Specificaties

De Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable meet 1,8 meter lang. De kabel is ontwikkeld op basis van de DisplayPort 1.2 standaard. Over deze plug stuur je maximaal op 4K uit met een snelheid van 60Hz. Dat is voor 4K wel de max die de meeste apparaten kunnen uitsturen. Let wel op, er is geen HDCP ondersteuning bij deze kabel. Dit is een nadeel wanneer je bijvoorbeeld Ziggo Go vanaf een laptop naar een groot scherm wilt uitsturen.

Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable USB-C aansluiting

Conclusie: Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable

Wederom levert Eminent gewoon een heel nette kabel af. Het enige minpunt is het ontbreken van HDCP ondersteuning. Voor zakelijk gebruik zal je daar in de praktijk waarschijnlijk niet zo snel iets van merken. Verder is het een kabel die kwalitatief gewoon enorm goed in elkaar zit.

Eminent AB7875 USB-C to DisplayPort 4K Connection Cable kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.