Opel heeft haar nieuwe Opel Corsa-e geïntroduceerd. Het is de eerste elektrische uitvoering van de populaire Corsa serie. Tot nu toe wist Opel al 13,6 miljoen Corsa’s te verkopen.

De nieuwe Opel Corsa-e krijgt een actieradius van 330 kilometer mee. Met een snellader is de auto in 30 minuten geladen, maar je kunt hem ook aan een regulier stopcontact hangen. Overigens gaat het nieuwe model niet geheel elektrisch. Er komen ook benzine en dieselvarianten van deze wagen.

Opel Corsa-e 2019 schema

De elektromotor in de Open Corsa-e heeft een vermogen van 100kW meegekregen. Dat is gelijk aan 136 pk. De motor heeft een koppen van 260Nm. Hiermee gaat hij in 2,8 seconden van 0 naar 50 kilometer per uur of in 8,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

De Open Corsa-e meet 4,06 meter lang. De daklijn ligt 48mm lager dan haar voorganger. Daarvoor is de bestuurdersstoel ook 28mm verlaagd. Qua koplampen krijg je toegang tot de IntelliLux LED Matrix lampen met 16 LED’s per koplamp. Een frontcamera houdt de veiligheid in de gaten. Ook laat deze camera de maximale snelheid zien op het dashboard. Er zijn technologieën aanwezig als adaptive speed control, parkeerhulpen, flank guard etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.