Logo GadgetGear.nl
Oculus Quest Oculus Rift S
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oculus Quest en Rift S vanaf 21 mei in de winkel

Gisteren trapte Facebook haar F8 event af. Natuurlijk met de boodschap dat het iets met privacy gaat doen, maar vooral ook met de aankondiging dat de Oculus Quest en Rift S vanaf 21 mei in de winkel liggen.

Oculus Insight

Beide VR brillen worden uitgerust met Oculus Insight. Deze technologie kan beweging over 6 assen meten in combinatie met inside-out tracking. Dit laatste zorgt ervoor dat je door je woonkamer kunt navigeren zonder tegen de muren aan te lopen.

Oculus Quest, de opvolger van de Oculus Go

De Oculus Quest is min of meer de opvolger van de Oculus Go. Ook deze headset gebruik je draadloos, waardoor je meer bewegingsvrijheid krijgt. In totaal zouden er zo’n 50 games beschikbaar zijn voor de Oculus Quest. Een aantal daarvan is speciaal voor dit model VR bril ontwikkeld. Er komt zowel een 64GB als een 128GB uitvoering van deze VR bril.

Oculus Rift S, VR op hoog niveau

De Oculus Rift S is een VR bril, gemaakt voor PC gamers. Oculus heeft gewerkt aan verbeterde optics, waaronder een hogere resolutie. Passthrough+ moet de game ervaring veiliger maken. Het is niet alleen mogelijk om beeld te zien van jouw omgeving, maar dit beeld zou nu ook perfect 3D moeten zijn. Hierdoor kun je je beter oriënteren op objecten om je heen.

Beschikbaarheid

De Oculus Quest 64 GB gaat €449,- kosten. De Oculus Quest 128GB gaat €549,- kosten. De Oculus Rift S zal €449,- kosten. Ze zullen te bestellen zijn via Oculus.com en Coolblue.nl (zie link onderaan dit verhaal).

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.