Huawei werkt aan een 5G TV

Huawei is weer met een bijzonder project bezig. Ditmaal zou het Chinese merk de focus hebben gelegd op de TV markt. Het merk wilt een 5G TV lanceren met een 8K resolutie.

Het idee van de 5G 8K TV is dat de TV niet langer afhankelijk is van netwerkkabels en COAX voor de TV ontvangst. In plaats daarvan worden de beelden gestreamd over 5G. Met dit model ontstaat een compleet nieuw ecosysteem om TV te kijken. Waarschijnlijk met een sterke on-demand only propositie. Maar deze TV’s geven mogelijk ook een flinke druk op het 5G netwerk van de provider. Dit is dé reden dat zakelijk gebruik van 4G voor internetverbindingen nooit echt van de grond is gekomen. 4G heeft wel de snelheid, maar kan maar een beperkt aantal verbindingen per mast verwerken.

Wanneer de TV op de markt komt en hoe, is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.