GadgetGear.nl

Huawei werkt aan een 5G TV

Huawei is weer met een bijzonder project bezig. Ditmaal zou het Chinese merk de focus hebben gelegd op de TV markt. Het merk wilt een 5G TV lanceren met een 8K resolutie.

Het idee van de 5G 8K TV is dat de TV niet langer afhankelijk is van netwerkkabels en COAX voor de TV ontvangst. In plaats daarvan worden de beelden gestreamd over 5G. Met dit model ontstaat een compleet nieuw ecosysteem om TV te kijken. Waarschijnlijk met een sterke on-demand only propositie. Maar deze TV’s geven mogelijk ook een flinke druk op het 5G netwerk van de provider. Dit is dé reden dat zakelijk gebruik van 4G voor internetverbindingen nooit echt van de grond is gekomen. 4G heeft wel de snelheid, maar kan maar een beperkt aantal verbindingen per mast verwerken.

Wanneer de TV op de markt komt en hoe, is nog niet bekend.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten