Bij het lezen van de titel hoor ik menig Sonos fan al denken; hè hè, eindelijk… Met de introductie van de Sonos One, beloofde het merk snel te komen met Google Assistant ondersteuning. Nu, een kleine twee jaar later, is het zo ver. Bijna…

Sonos heeft er duidelijk hard voor moeten werken, maar de integratie met Google Assistant lijkt een feit. Google Assistant in per direct verkrijgbaar voor alle gebruikers in de VS. Of iedereen die heel goed doen alsof ze een gebruiker in de VS zijn.

Voor Nederland is het nog even wachten. Sonos lijkt duidelijk met een gefaseerde uitrol bezig. In Nederland mogen we Google Assistant in juli verwachten. Dus nog een kleine anderhalve maand voor wij ‘Hey Google!’ mogen roepen in plaats van ‘Alexa!’.

Met de Sonos Beam zal het zelfs mogelijk zijn de TV te bedienen. Sonos gebruikt hiervoor HDMI-ARC en HDMI-CEC. Ook laat Sonos weten dat een Chromecast Ultra een perfecte compagnon is in die setup omdat je dan ook programma’s kunt aanvragen.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.