Dit zijn de goedkope Google Pixel 3a en Pixel 3a XL

Google heeft vannacht twee nieuwe Android smartphones gepresenteerd. Het gaat om de Google Pixel 3a en de Google Pixel 3a XL. De presentatie vond plaats tijdens de Google I/O conferentie.

Opvallend is de strategie van de Pixel 3a smartphones. Daarin lijkt de camera prominent want; beide goedkope smartphones krijgen dezelfde camera mee als het duurdere broertje uit de serie. Het zijn vooral de chipset en plastic behuizingen waar Google de prijs mee omlaag trekt.

Toch kiest Google bij de de nieuwe Pixels voor de duurdere OLED displays. Een 6 inch voor de XL versie en een 5,6 inch voor de gewone Pixel 3a. De displays draaien op een FullHD+ resolutie.

Camera

De toestellen krijgen van Google een 12.2MP Sony IMX363 beeldsensor mee. De hele setup heeft een lichtgevoeligheid van f/1.8 wat zeer goed is. De beeldsensor heeft 1.4µm pixels en ook optische beeldstabilisatie is aanwezig. Voor selfies krijg je eveneens dezelfde 8 megapixel f/2.0 camera die in de duurdere Pixel 3 toestellen te vinden is.

Chipset

De Google Pixel 3a series draait op een Snapdragon 670 chipset met Adreno 615 GPU. Ook krijgt deze 4GB werkgeheugen mee en 64GB opslagruimte. Dat zijn aardige specs voor het middensegment. Het toestel zal waarschijnlijk vlot reageren en prima zijn om mee te gamen.

Dragon Trail glas

Waar het gros van de fabrikanten gebruik maakt van Gorilla Glass om smartphone displays tegen krassen te beschermen, kiest Google iets heel anders. Dragon Trail glas moet het werk doen. Waar Gorilla Glass haar hardheid vooral krijgt uit een zoutbad van 400 graden, wordt Dragon Trail glas hard gemaakt op een bed van gesmolten tin.

Android

De sterke kant van de Pixel smartphones is natuurlijk het update beleid van Google. Je krijgt drie jaar lang updates, vanaf het moment van release. Ook belooft Google een update naar Android Q deze zomer. Voor nu moet je het doen met Android Pie ofwel 9.0. De kracht van de toestellen zit hem vooral ook in het feit dat de toestellen de nieuwste AI functies ondersteunen.

Beschikbaarheid

De Google Pixel 3a gaat €399 kosten. Voor de Google Pixel 3a XL leg je €479 op tafel. Je moet wel je best doen. Google verkoopt de toestellen alleen direct aan consumenten, maar biedt deze niet aan in Nederland. Overigens valt het op dat de prijsstelling van deze smartphones niet heel budget is. Google begint de vruchten van haar succes met de Pixel lijn te plukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.