De presentatie van de Samsung Galaxy S10 series werd overschaduwd met de komst van de Huawei P30 Pro (review later vandaag). Een toestel die met haar half jaar oude chipset nauwelijks langzamer is, maar wel een veel betere camera levert. Qua design liet Samsung zien wat we vorig jaar al kregen bij de Honor View20. Maar er is goed nieuws. De Samsung Galaxy A90 laat de echte innovatie in design zien.

Galaxy A series in opmars

Samsung is vooral het laatste jaar sterk bezig met haar A series. Niet de hoogste resolutie displays, maar wel extreem goede camera’s en mooie ontwerpen. De serie lijkt de creatieve bakermat van Samsung te vormen waar de S en Note series toch vooral dezelfde lijn en toon aanhouden.

A = All Display

Met de nieuwe Galaxy A90 laat Samsung dan ook haar eerste All Display toestel zien. Het doet iets dat Honor en Oppo vorig jaar ook al deden. Samsung laat namelijk ook de camera omhoog schuiven van onder het display. En toch doet Samsung het duidelijk anders.

De Samsung A90 krijgt maar één topcamera mee. Maar die is dan wel draaibaar. Nouja, het is er niet één. De camera bestaat uit eigenlijk uit twee camera’s. Het zou kunnen dat het om een tweede ondersteunende camera gaat. Bijvoorbeeld voor bokeh effecten (onscherpe achtergronden). Het zou ook goed kunnen dat het twee camera’s zijn met andere zoomlengten. Eigenlijk zoals we in de nieuwe S series ook zien.

Het gerucht gaat in ieder geval dat het om de combinatie van een 48 megapixel en 8 megapixel camera zou gaan. Ook zou een TOF sensor aanwezig zijn. Je kunt dan 3D data vastleggen en zo objecten echt scannen. Daarnaast is face unlock met een TOF scanner veel nauwkeuriger.

Mid-range smartphone

Hoewel het ontwerp van de Galaxy A90 enorm premium aandoet, lijkt het er toch echt op dat deze camera voor het middensegment gaat. Zo draait het 6,7 inch display op FullHD resolutie en krijg je zeer waarschijnlijk een Qualcomm SnapDragon 700-series chipset aan boord. Wel zou Samsung voor OLED gekozen hebben. Snelladen gaat met slechte 25 Watt, maar de 3.700mAh accu is dan wel weer royaal.

Samsung Galaxy A90 vooralsnog Onaangekondigd

Samsung heeft de Galaxy A90 nog niet gepresenteerd. Deze post is dan ook puur op basis van geruchten en lekken die momenteel rond gaan op internet en ja, die maken ons enorm enthousiast. De grote vraag zal zometeen zijn of de S10 koper niet baalt dat de goedkopere A90 er mogelijk moderner uitziet of dat de A90 koper niet baalt van de lagere snelheid en een andere camera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.