Samsung heeft het gedaan. Ze hebben pure innovatie laten zien in de release van de Samsung Galaxy A80. Het toestel dat volgens de geruchten als de Samsung Galaxy A90 op de markt zou komen, heeft een uitschuifbare camera die ook nog draait. In tegenstelling tot de Galaxy S10 series is een gat in het display niet langer nodig.

Roterende camera

De Samsung Galaxy A80 is dan geen S series vlaggenschip, het toestel zet wel pure vernieuwing neer. Het maakt, net als de Honor Magic 2 en de Oppo Find X, gebruik van een uitschuifbare camera. Maar toch doet Samsung iets unieks. Het zorgt ervoor dat je de camera om kunt draaien. Zo krijg je dezelfde kwaliteit camera voor selfies als voor kiekjes.

Wanneer de camera naar boven is geschoven, kun je de camera met de hand draaien. Hierdoor krijg je aan beide kanten toegang tot een 48 megapixel camera. Daarnaast is er een tweede ultra groothoek die met 123 graden foto’s schiet en een 3D diepte camera om de twee te ondersteunen. Dit is er dus echt één voor fotoliefhebbers.

All Display

Met 6,7 inch is het display lekker groot. En, je hebt dus geen gat meer in het display zitten. Hierdoor kan Samsung haar Super AMOLED display keurig van rand tot rand laten lopen, in alle richtingen. Samsung heeft ook nog eens de vingerafdrukscanner onder het scherm geplaatst. Iets dat in middensegment smartphones vrijwel niet wordt gedaan.

Samsung Galaxy A80 vs. Samsung Galaxy S10

Als je naar deze vernieuwingen kijkt, lijkt het erop dat je hier een toestel hebt dat mogelijk een hoger prijskaartje mee krijgt dan de vlaggenschip serie van Samsung. Maar dat is niet waar. Samsung richt dit toestel toch echt op het middensegment. De camera’s zullen mogelijk wat minder indrukwekkend zijn dan die van het vlaggenscherm en het display is ‘slechts’ FullHD+. Daarnaast licht er een veel lichtere chipset in, maar die krijgt toch een royale 8GB werkgeheugen. En de accu is met 3.700mAh kleiner, maar niet zo gek veel. Dus het wordt vooral de vraag of het beetje extra snelheid en de andere camera’s van de S10 de meerprijs waard zijn ten opzichte van het prachtige stukje techniek dat Samsung met de A90 neerzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.