Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Aquaman (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • De wereld van de Atlantiërs ziet er geweldig uit
 • Mooi groots verhaal
 • Veel humor
 • Veel extra's

THE BAD

In The big Bang Theory werd hij altijd een beetje als het sufferdje onder de superhelden gezien. Zelfs in Teen Titans The Movie werd hij op werkelijk briljante wijze een kopje kleiner gemaakt door de jonge Robin. Hoe maak je dan toch nog een held van de man die Aquaman heet? Nou, zo dus.

Aquaman vertelt in ruim twee uur tijd het verhaal van deze superheld uit het universum van DC Comics. Het verhaal van de mensen aan het aardoppervlak en de Atlantiërs. Mensen die in het water leven. Niet zo zeer in Atlantis zelf, maar wel in de 7 wereldzeeën. Een volk dat afkomstig is uit dat mythische Atlantis. Een volk enorm ver gevorderd op technologisch niveau dat slachtoffer werd van haar eigen succes. Een volk dar boos is…

Boos op de mens die niet in het water leeft. Boos omdat we er veel te veel vuil in dumpen. Het volk wil van de rotzooi af en ons mensen een lesje leren. Maar gelukkig hebben we Aquaman… tegen die tijd. Deze eerste film neemt natuurlijk ook de tijd om te laten zien hoe Aquaman in deze wereld terecht is gekomen en tegelijkertijd stort dat verhaal ons ook in een tweede gevecht. Namelijk het gevecht met Black Manta. En voor je het weet ben je dan 141 minuten verder en heb je toch genoten van een enorm goede superheldenfilm.

Extra’s

Warner Bros. levert Aquaman uit met een enorme hoeveelheid extra’s. Daarbij gaan ze niet alleen in op het maken van de film, maar vooral ook op de bijzondere hoofdrolspeler Jason Momoa die we toch ook vooral kennen van Conan the Barbarian en misschien zelfs nog van Baywatch. Ja, deze vent draait al heel wat jaartjes mee. In totaal staat er voor ongeveer een uur aan extra’s op deze disc.

Conclusie: Aquaman

Het is eigenlijk jammer dat we deze film niet in 4K HDR of 3D hebben gezien. Wat moet deze film zich fantastisch lenen voor zo’n speciale uitgave. De schitteringen van de zeeën, de enorme groepen vissen waar je doorheen zoeft in de film. Wat hebben ze bij Warner Bros. hun best gedaan hier iets bijzonders neer te zetten. Qua verhaal is Aquaman ook lekker uitgebreid. Onze filmtip voor dit weekend.

Aquaman kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

3 reacties

 1. Een leuke film? Ja. Een goede film? Nee. Te veel cheesy momenten en humor die niet past. Black Manta had niet echt betekenis en kon net zo goed weggelaten worden. Het was een soort opvulsel. En steeds die onverwachte explosies werd op een gegeven moment een truuk.

  Overigens denk ik dat de meeste mensen Mamoa het beste kennen van Game of Thrones en wellicht Stargate Atlantis. Om dan een heel matige versie van Conan the Babarian te noemen of Baywatch uit een tijd dat Carmen Electra voor menig tiener nog de mooiste verschijning op aarde was…

  1. Als ik het zo teruglees komt het wat negatief over. Niet zo bedoeld voor alle duidelijkheid. Ben het gewoon wat minder eens met het oordeel, dat is alles.

   Inderdaad is het wel een schitterende film om te zien, en jammer dat 3D niet meer uitgevoerd wordt op nieuwe televisies, want dit soort films maakt dat wellicht wel interessant. Maar goed, waarschijnlijk zijn er gewoon te weinig van.

   1. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Natuurlijk bekijk ik de film niet vanuit een arthouse perspectief, maar gewoon vanuit de gemiddelde superheldenfilm. Echt een prima stukje vermaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.