Zojuist presenteert Oppo haar Reno series Android smartphones. De serie bestaat uit drie modellen. De Reno en de Reno 5G en de Reno met 10x optische zoomlens. Een nieuw record.

Oppo’s expansie

Oppo lanceerde afgelopen jaar in Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland. De lancering van de Reno series volgt ondanks die verse kennismaking, toch al zo’n 10 jaar na de eerste Oppo telefoon in Azië. Dit jaar lanceert het merk zichzelf in het VK, Polen, Turkije en Zwitserland. Daarmee is Oppo beschikbaar in 40 markten.

10x optische zoom

De presentatie van de Reno (5G) met 10x optische zoomlens (ook wel periscoop lens) volgt nog maar kort na de presentatie van de Huawei P30 Pro. Dat was het eerste toestel met een 5x optische periscoop lens. Huawei gebruikte diverse beeldverbeteraars om tot een indrukwekkende 10x hybrid zoom te komen. Bij Oppo is de 10x zoom nog gewoon optisch, wat iedereen met een liefde voor fotografie zeker zal waarderen. Het totale zoombereik ligt op 16-160mm (120 graden).

Tot 48 megapixels

De primaire camera heeft een 1/2 inch Sony IMX586 beeldsensor meegekregen. Deze beeldsensor heeft een resolutie van 48 megapixels. Het diafragma staat op 1.7. Je krijgt ook een groothoekcamera met een resolutie van 8 megapixels. De periscoopcamera heeft een resolutie van 13 megapixels. De selfiecamera heeft een diafragma van 2.0 met een resolutie van 16 megapixels.

Ultra Night Modus 2.0 zou indrukwekkende prestaties moeten leveren in het donker. Daarbij legt Oppo ook focus op het corrigeren van huidskleuren naar hun natuurlijke kleur. Filmen doe je op maximaal 60 frames per seconde op 4K resolutie. Daarnaast wordt geluid in 360-graden opgenomen.

Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom

f/3.0 Periscooplens

De term periscooplens komt van de lensconstructie van Oppo. Voor een optische zoom die tot 10x gaat, heb je bewegende lenselementen nodig. Verticale ruimte is nauwelijks aanwezig in het toestel. Dus wordt de lens ook hier, met een prisma plat gelegd. Een prisma heeft iets verlies van lichtgevoeligheid, maar door een relatief groot prisma te gebruiken, lijkt Oppo dit op te lossen. Om te zorgen dat je scherpe plaatjes schiet, bevat deze camera dubbele, optische beeldstabilisatie.

Haaienvin camera

Ook vernieuwend is de manier waarop Oppo met haar pop-up camera om gaat. Bij de Oppo Find X schoof een enorme camera unit, gemotoriseerd omhoog. Hierdoor werd het toestel een stuk langer. In het nieuwe ontwerp schuift de selfiecamera als een haaienvin omhoog, terwijl de camera op de achterkant daar niet meer in zit. Dat wil zeggen, tenzij je de LED fliters wilt gaan gebruiken. Die zit ook in de vin.

Reno camera mechanisme

Bijzonder is ook de valbescherming van deze camera. Er zit een speciaal mechanisme in de Reno die meet dat het toestel valt en dan snel de camera intrekt om schade te voorkomen. Het liften en intrekken van de camera duurt 0,8 seconden.

O-Dot

Nieuw is ook de O-Dot. Dat is Oppo’s manier om de cameralenzen te beschermen. De O-Dot is een bobbeltje dat het toestel optilt waardoor de lenzen bijvoorbeeld niet op tafel liggen.

Display

Het display van het topmodel meet 6,6 inch edge-to-edge in alle richtingen. 93,1% scherm-body ratio. Het blauwfilter is 56% beter en energieverbruik is 8% omlaag gegaan voor dit AMOLED display. Bescherming komt van Gorilla Glass 6 en het display laat de volledige DCI-P3 kleuren zien. De vingerafdrukscanner ligt weer onder het display.

Geluid

Als het om de speakers gaat, is het duidelijk dat Oppo de horde volgt. Ook de Oppo Reno is uitgerust met stereo speakers die Dolby Atmos gecertificeerd zijn. Een prima geluid voor het kijken van films en het spelen van games dus. De reguliere Reno beschikt overigens over een 3,5mm audio aansluiting, de duurdere modellen niet. Naast certificering voor Dolby Atmos, is het toestel ook Hi-Res Audio gecertificeerd.

Twee Chipsets

De Reno en de Reno 5G / 10x Zoom verschillen niet alleen qua camera. De Reno 5G en Reno 10x zZoom worden uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 855 chipset en een 5G modem. De gewone Reno moet het doen met een Qualcomm Snapdragon 710 chipset die we regelmatig in het hoge middensegment terugzien. Oppo maakt gebruik van LPDDR4 werkgeheugen. De Reno komt met 6GB werkgeheugen en de Reno 5G en Reno 10x Zoom krijgen 8GB werkgeheugen.

In combinatie met de Snapdragon 855 chipset, krijg je ook een vloeistofkoeling in combinatie met een koelinggel. Hierdoor moet het toestel minder snel last krijgen van warmteontwikkelingen tijdens het spelen van games. Natuurlijk is 5G ook interessant voor gamers gezien de lage lag. Swisscom claimt zelfs 1.8GHz aan downloadsnelheid neer te zetten op haar 5G netwerk.

Android, ColorOS 6 en O Cloud

De Oppo Reno series wordt aangedreven door Android 9. Oppo giet hier haar ColorOS 6 overheen. Dit is de grafische schil waarmee Oppo zich onderscheidt van haar concurrenten. ColorOS 5 maakte al een positieve indruk.

Wat opvalt in ColorOS 6 is dat er minder lijnen in zichtbaar zijn. In plaats daarvan is er meer witruimte in de apps. Ook animaties zijn compleet aangepast. Met de O Cloud krijg je er weer een online opslagdienst bij. Je krijgt 5GB gratis opslagruimte. Daarmee ligt de hoeveelheid gratis ruimte gelijk aan andere cloud opslagdiensten. Waar de data wordt opgeslagen, wordt niet vermeld tijdens de presentatie.

Hyperboost 2.0

Met Hyperboost 2.0 past Oppo de aansturing van het OS aan op de content die je draait. Zo krijg je tijdens een game Touchboost waardoor het toestel sneller op aanrakingen reageert. Bij PUBG richt je ruim 26% sneller. Door te voorspellen wat er in een game gaat gebeuren, kan het systeem frames eerder berekenen.

Accu

De Reno 5G en 10x Zoom smartphones krijgen een 4.065mAh accu mee. Deze accu biedt ondersteuning voor Oppo’s VOOC Charge 3.0. De accu wordt daarbij gesplitst. Hierdoor kunnen de VOOC laders de twee accudelen tegelijkertijd opladen en daar zit een enorme snelheidswinst. De reguliere Reno krijgt een 3765mAh accu mee. De accu moet in 30 minuten volledig geladen zijn… als je de meegeleverde VOOC lader gebruikt.

Oppo Reno 10x Zoom Groen

Beschikbaarheid

Eind mei komt de Oppo Reno 5G in Zwitserland op de markt voor 899 euro. In Nederland gaan we die zeer waarschijnlijk niet zien. Zou ook niet heel nuttig zijn gezien het nog jaren zal duren voor we hier 5G hebben. Op 10 mei ligt de ‘gewone’ Reno in de winkel voor 499 euro. Op 10 juni volgt de Reno 10x Zoom voor 799 euro. In de zomer zal de Reno 5G ook in het VK te koop zijn. Voor andere landen is er nog niets bekend rondom de Reno 5G.

Samenwerking Magnum Photos

Oppo kondigde tijdens de presentatie ook een samenwerking met Magnum Photos aan. Magnum Photo’s is bekend van veel beroemde foto’s die in tijdschriften worden gebruikt. Het bedrijf ziet de Oppo smartphones als een krachtig platform voor fotografie dat bruikbare foto’s oplevert. Maar exacte details over wat deze samenwerking gaat betekenen, zijn nog onbekend.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.