Anki Cosmo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Anki failliet

We zagen ze al steeds vaker op iBood tegen dumpprijzen langskomen, en dat is doorgaans slecht nieuws. Het doet is gevallen voor tech-speelgoedfabrikant Anki. Na een bijzondere racebaan en enorm sympathieke robots, wist het bedrijf zichzelf niet te bedruipen.

Anki Cosmo en Vector

Het waren vooral de Cosmo en Vector robots waarmee Anki menig techhart sneller deed kloppen. Niet alleen waren deze robots ideaal om kinderen te leren programmeren, ze waren ook über-cute. De aaibaarheidsfactor lag enorm hoog.

Investering gemist

Zoals het hoort bij dit soort techbedrijven, duurt het lang voor ze rendabel worden. Investeerders moeten een zeer lange adem hebben. Anki wachtte wanhopig op een investering van 200 miljoen dollar. Deze werd op het laatste moment afgeketst en kennelijk ontbrak het aan reserves om een nieuwe investeringsronde af te wachten.

En nu…

Zeer waarschijnlijk worden de producten de komende tijd op de markt gedumpt, maar kijk uit. Met Anki failliet, is het de vraag hoelang de apps waarvan de toys afhankelijk zijn, nog te downloaden zijn. Ook app updates voor nieuwe besturingssystemen zullen uitblijven. Android gebruikers kunnen de benodigde apps nog lang buiten Google Play om downloaden. Voor iOS gebruikers zal het er toch echt op zitten wanneer Apple de app uit de App Store trekt.

Anki Vector kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.