Xperia smartphones kregen bewust matige camera’s mee

Jarenlang was de camera van de Xperia smartphone zo ongeveer het beste dat je in de markt kon vinden. Sony probeerde overal voorop te lopen, maar de laatste jaren was dat anders. Qua prestaties liep het bedrijf achter op de concurrentie. Met de Xperia 1 zou Sony nu een nieuwe weg inslaan.

Het probleem van de matige camera’s werd niet echt veroorzaakt door de beschikbare technologie. Het probleem was vooral interne politiek. Sony’s cameradivisie doet erg goede zaken en legt Canon en Nikon al enkele jaren het vuur aan de schenen. In een interview met Trusted Reviews laat Sony Mobile’s Adam Marsh weten dat Sony’s Alpha divisie vooral kannibalisatie vreesde.

Op het moment dat de camera’s in de smartphones net zo goed zijn als de duurdere camera’s van de Alpha divisie kunnen verkopen daar in theorie teruglopen. Hierdoor werden technologieën als optische beeldstabilisatie niet beschikbaar gesteld voor Sony Mobile.

Binnen Sony waait nu een verse wind. Nieuwe cameratechnologie komt nu wel beschikbaar voor Sony Mobile. Toch kiest Sony Mobile nog niet voor de 48 megapixel sensoren waar concullega’s wel al mee werken. Vooral omdat die nog niet in staat zijn om extreem hoge framerates vast te leggen. De 12 megapixel sensoren die in de Xperia 1 zitten, kunnen dat al wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events