Logo GadgetGear.nl
Oculus Rift S
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oculus Rift S brengt VR PC gaming onder de €500

Met de Oculus Go liet Facebook’s VR tak al zien een aardige VR bril voor weinig op de markt te kunnen zetten. Met behulp van het Chinese Xiaomi in plaats van de Koreaanse partner van het eerste uur, Samsung. Nu komt Oculus met een goedkope oplossing om VR in te ervaren.

Lenovo aan zet

Na Samsung en Xiaomi, blijkt Oculus opnieuw in Azië op zoek te zijn gegaan naar een partner in de ontwikkeling van de VR bril. Ditmaal is het Lenovo waarmee het een samenwerking is aangegaan. Lenovo heeft de nieuwe VR bril mogen ontwerpen.

Optisch, veel beter

De Oculus Rift S moet in de lente op de markt komen en werkt samen met de PC. In tegenstelling tot de Oculus Go, is het gus geen standalone oplossing. In de Rift S komen nieuwe LCD display’s. Deze hebben met 80Hz een iets lagere verversingssnelheid dan de AMOLED panelen van de vorige generatie (die lagen op 90Hz), maar zijn wel veel hoger van resolutie. Bovendien zou er geen screen-door-effect meer zijn.

Oculus Rift S

5 camera’s

De Oculus Rift S krijgt vijf camera’s mee. Één die naar boven kijkt, twee die naar voren kijken en twee die naar achteren kijken. Voor meting van de positie van het hoofd, maar ook om de buitenwereld te laten zien op het display. Zo kun je dus gamen zonder je omgeving uit het zicht te moeten verliezen. In dat geval is de Oculus Rift S meer een mixed reality bril. Iets waar ze bij Lenovo erg veel ervaring mee hebben.

Een ander voordeel van deze inside-out tracking is dat je nu een whole-room VR ervaring neer kunt zetten zonder externe sensoren te moeten gebruiken.

Touch controllers

De nieuwe touch controllers van de Oculus Rift S lijken op de voorgangers, maar zorgen dat ze de posities van de hand en vingers beter kunnen meten. Zo moet jouw hand in een game een stuk realistischer worden.

Beschikbaarheid

De Oculus Rift S komt in de lente in de winkel te liggen. De headset gaat dan €499 kosten. Passeer je rond die tijd toevallig de VS, ligt hij daar voor $399 in de winkel. En dan heb je ook nog de voor ons gunstige dollarkoers die de prijs verder omlaag drukt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.