GadgetGear.nl
Huawei P30 Lite advertentie

De Huawei P30 Lite bestaat ook

Tijdens de presentatie hoorden we er niets over. En voor de presentatie van dinsdag eigenlijk ook nog niet, terwijl de P20 Lite en de Mate20 Lite nog voor de presentatie van de echte vlaggenschepen werden gepresenteerd. Toch mogen we ook een Huawei P30 Lite in de schappen verwachten.

Dat wil zeggen, het toestel wordt inmiddels in de Filipijnen, Zuid-Afrika en Canada al verkocht, dus er is een kans dat deze Lite versie van het indrukwekkende vlaggenschip ook naar Nederland gaat komen.

De P30 Lite zal dan weer als middenklasser in het schap komen te liggen. Het toestel zal dan naar verwachting een prijskaartje van rond de €300 meekrijgen van Huawei. In het toestel ligt de HiSilicon Kirin 710 chipset met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Op papier is deze chipset vergelijkbaar met de Qualcomm Snapdragon 710. De chipset is ook terug te vinden in de Huawei P Smart 2019, Huawei P Smart 2019+, de Honor 10 Lite en Honor 8X die we hebben getest.

Huawei P30 Lite advertentie

Met 3.340mAh is de accu wat kleiner, maar met deze lichtere chipset verwachten we toch een lange gebruiksduur. Het display heeft wederom een druppelvormige inkeping met daarin de camera. Naar verwachting draait dit toestel ook op de combinatie van Android 9 met EMUI 9.1. Daarnaast krijg je in deze prijsklasse toch ook al een triple camera, al zien we geen Leica branding. Mogelijk gaat het dus om goedkopere camera’s. Denk daarbij aan de Sony IMX-lijn die we veel in Chinese smartphones terugvinden.

Voor de Nederlandse markt is nog niets bekend over dit toestel. Zodra Huawei deze aankondiging doet, laten wij het je meteen weten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten