Xbox Live binnenkort ook op iOS, Android en Switch

Microsoft maakte al eens een bruggetje tussen Xbox en PC gamers. Ontwikkelaars van PC games kunnen al een tijdje Xbox Live API’s toevoegen aan hun games. Binnenkort kan dit ook op smartphones en zelfs op de Nintendo Switch.

Het is overigens niet de eerste keer dat het mogelijk zal zijn om in mobiele games achievements te unlocken voor jouw Xbox Live account. Alleen was dit tot nu toe beperkt tot Microsoft’s eigen mobiele games op iOS en Android.

Met de nieuwe SDK, maakt Microsoft het voor alle ontwikkelaars mogelijk om achievements bij te houden op Xbox Live, maar ook om andere Xbox Live functies in hun games te importeren. Denk aan friends lists, maar ook multiplayer gaming. Dit kan nu zelfs voor titels op de Nintendo Switch.

Microsoft werkt ook hard aan haar xCloud game streaming service. Daarmee moet je Xbox games op jouw smartphone kunnen spelen. Of die functie ook naar de Switch gaat komen valt te bezien.

Politiek gezien heel verrassend, maar technisch gezien niet. De Nintendo Switch draait immers op een aangepaste versie van Android. Het zou niet geheel verrassend zijn als Nintendo hier een stokje voor probeert te steken, maar dan nog heeft Microsoft in ieder geval een bijzonder statement gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events