Tesla koopt frauduleuze accumaker Maxwell

Wellicht heb je weleens batterijen van Maxwell in huis gehaald. Dit oude merk is nu overgenomen door Tesla. Maxwell is in 1965 ontstaan en kwam onlangs in opspraak in een fraudezaak en eerder voor omkoping.

Tesla legde $218 op tafel om Maxwell over te mogen nemen. Daarbij betaalde Tesla in eigen aandelen. De overname is niet al te groot voor Tesla, maar wel heel belangrijk. Maxwell is gespecialiseerd om de productie van ultracapacitors. Een techniek waarmee extreem snel opgeladen kan worden.

Maxwell werd eerder betrapt op fraude. Een medewerker zou de omzetcijfers kunstmatig hoog houden. Dit kostte het bedrijf $3 miljoen. In 2011 raakte het bedrijf ook al in opspraak. Het zou een Chinese overheidsfunctionaris hebben omgekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram