Neeo overgenomen door Control4

Vorig jaar schreven we een review van de Neeo. Een uitdager voor de Logitech Harmony afstandsbedieningen die niet alleen erg mooi was, maar ook erg slim. Het bedrijf blijkt begin deze maand te zijn overgenomen en te verdwijnen.

Na een enorm succesvolle Kickstarter campagne, moesten backers enorm lang wachten voor de universele afstandsbediening van Neeo werkelijkheid zou worden. In 2018 was het zo ver. Distributie ging van start en ook wij konden ons exemplaar in ontvangst nemen. Om te testen. Ook kregen we van Neeo een exemplaar voor een droptest die daar op kantoor legendarisch is. Vooral omdat we echt ons best moesten doen deze afstandsbediening te slopen. Eind 2018 kwam er bovendien een zwarte uitvoering. Gemaakt voor de markt van de systems integrators.

En dat is nou net de markt waar Control4 enorm is en geen echt goede afstandsbediening in de aanbieding had. Dit terwijl Control4 wel enorm is in smart home consoles. Het lijkt erop dat Neeo compleet op zal gaan in Control4. Raphael Oberholzer, die Neeo heeft bedacht, zal het Control4 ontwikkelteam gaan leiden.

Voor bestaande klanten is het signaal duidelijk. Er komen geen nieuwe Neeo producten en de bestaande Neeo producten worden uit de verkoop gehaald. Bezitters van de Neeo mogen wel product updates verwachten en Control4 zal die gebruikers begeleiden naar een overstap naar Control4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.