Intertoys nu toch failliet

Het doek is gevallen voor Intertoys, maar de winkels blijven nog even open. De afgelopen weken werd het al spannend voor de speelgoedketen, maar het geld is voor nu toch echt even op.

Vandaag werd Intertoys van ook failliet verklaard. Dat wil zeggen dat de speelgoedwinkel haar schulden niet meer hoeft af te betalen. De winkels blijven echter nog open, maar nieuwe voorraden zullen mogelijk niet meer in de schappen landen. Het geld dat er nog is, is onder anderen om het personeel door te betalen.

Valt het doek nu definitief voor Intertoys? Nee. Waarschijnlijk zal het faillissement gebruikt worden om de organisatie te saneren en vele winkels te sluiten. Binnen een gezonde organisatie is het immers lastig om van huurcontracten en personeel af te komen. Nu de keten failliet is, kan er grof gesneden worden om deze in afgeslankte vorm weer te laten starten.

Overigens vallen de franchisenemers buiten het faillissement van Intertoys. Echter zullen ook die winkels mogelijk problemen gaan ondervinden. Ook de twee distributiecentra en het hoofdkantoor zijn immers failliet verklaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram