GadgetGear.nl
Logo Intertoys

Intertoys nu toch failliet

Het doek is gevallen voor Intertoys, maar de winkels blijven nog even open. De afgelopen weken werd het al spannend voor de speelgoedketen, maar het geld is voor nu toch echt even op.

Vandaag werd Intertoys van ook failliet verklaard. Dat wil zeggen dat de speelgoedwinkel haar schulden niet meer hoeft af te betalen. De winkels blijven echter nog open, maar nieuwe voorraden zullen mogelijk niet meer in de schappen landen. Het geld dat er nog is, is onder anderen om het personeel door te betalen.

Valt het doek nu definitief voor Intertoys? Nee. Waarschijnlijk zal het faillissement gebruikt worden om de organisatie te saneren en vele winkels te sluiten. Binnen een gezonde organisatie is het immers lastig om van huurcontracten en personeel af te komen. Nu de keten failliet is, kan er grof gesneden worden om deze in afgeslankte vorm weer te laten starten.

Overigens vallen de franchisenemers buiten het faillissement van Intertoys. Echter zullen ook die winkels mogelijk problemen gaan ondervinden. Ook de twee distributiecentra en het hoofdkantoor zijn immers failliet verklaard.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten