GadgetGear.nl

Ford test auto communicatie via verlichting

Een groot probleem voor autonome auto’s, is dat ze nauwelijks kunnen aangeven wat ze van plan zijn. Ford witl dit veranderen.

Ford is begonnen met het testen van een speciale lichtbalk. Deze zit boven de voorruit en moet de omgeving laten weten wat de auto van plan is. Communicatie via licht is bliksemsnel. De vraag is wel hoe dit universeel vormgegeven kan worden zonder dat een auto ‘lelijk’ wordt gevonden.

Daarnaast werkt Ford ook aan een menselijke autostoel. Deze moet helpen om fietsers en voetgangers helpen vertrouwen te krijgen in de beslissingen die de autonome auto neemt.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten