Ford was aanwezig op het Mobile World Congress om een aantal nieuwe navigatietoepassingen te tonen. Hoewel het gros gericht was op zakelijk gebruik, introduceerde Ford ook een grappige navigatie voor gewone bestuurders; What3Words.

Ford’s What3Words

Met What3Words moet het gemakkelijker worden om naar een willekeurige plek op de wereld te navigeren. Ford heeft de hele wereld namelijk opgedeeld in vakjes van 3×3 meter. Ieder vakje heeft drie unieke woorden gekregen om het betreffende vakje te kunnen vinden. Zo staat de stand op het MWC op de locatie /// gently.talents.quibble. Woorden die goed te herkennen zijn voor het Ford systeem.

Ford's What3Words service

4G in de auto

Terwijl de 5G producten overal worden gepresenteerd op eht MWC, introduceert Ford 4G voor in de auto. Op basis van 4G LTE wordt het mogelijk om in de auto een WiFi hotspot aan te maken. Zo kan iedereen in de auto gebruik maken van internet. De kwaliteit van het netwerk is dusdanig dat het tot 15 meter om de auto heen te gebruiken is met maximaal 10 apparaten tegelijk. Welke WiFi versie exact wordt gebruikt, is helaas niet gecommuniceerd. Wij verwachten dat deze dienst in een abonnement wordt gegoten.

Tidal

En dan goed nieuws voor liefhebbers van de hi-res muziekdienst Tidal. De dienst zal beschikbaar komen via Ford Applink, maar alleen als je een iPhone hebt en alleen als je je Engels kunt. Ford doet in haar persbericht geen uitspraak over wanneer Android gebruikers van hi-res beats mogen genieten. Daarmee is deze dienst voorlopig half-af wat ons betreft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.