Ford Vodafone Parkeerplaats Navigatie
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vodafone helpt Ford-rijders aan parkeerplaatsen

Vodafone en Ford zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. De twee testen momenteel ‘parking-space-guidance’. Een nieuw systeem waarmee Ford rijders automatisch naar een beschikbare parkeerplaats rijden

Het paring-space-guidance systeem informeert Ford-rijders automatisch waar nog vrije parkeerplaatsen zijn. Uiteraard gaat deze informatie over vrije parkeerplaatsen in de buurt van de bestemming. Daarbij krijgen de rijders meteen de juiste navigatie instructies.

Ford Vodafone Parkeerplaats Navigatie
We hopen wel dat Ford een UX designer gaat inhuren. Windows 95 ziet er nog handiger uit…

Naast het leiden naar een beschikbare parkeerplaats, zal het systeem ook actuele weersinformatie verstrekken alsmede informatie over wanneer stoplichten groen zullen worden.

Het nieuwe systeem kan zeer waardevol zijn voor de economie. Onderzoek zou uitwijzen dat 30% van het stadsverkeer bestaat uit automobilisten op zoek naar een parkeerplaats. De gemiddelde bestuurder zou in drukke steden 67 uur per jaar besteden aan het zoeken van een parkeerplaats. De gemiddelde kostenpost per jaar zou dan op zo’n €1.250 liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.