Apple koopt Barbie’s virtuele assistent

Apple Siri afbeelding

Apple heeft deze maand weer een opvallende overname gedaan. Ditmaal heeft Apple het bedrijf Pullstring overgenomen. Dit bedrijf zat onder anderen achter de kunstmatige intelligentie van Barbie.

Het bedrijf startte in 2011 onder de naam ToyTalk. Het bekendste product was Hello Barbie. Een Barbie waar kinderen een gesprek mee aan konden knopen. Deze techtoy werd al snel omstreden omdat de privacy van kinderen daarmee in het geding kwam. In 2016 schudde het bedrijf deze discussie van zich af door zich te hernoemen naar Pullstring.

Onder Pullstring ontwikkelde het bedrijf ook serieuze functies voor virtuele assistenten. Onder anderen voor Google Assistant en Amazon Alexa.

Mogelijk doet Apple deze overname dan ook om Siri intelligenter te maken. Hoewel Siri in veel markten de eerste assistent was in de lokale taal, hebben Alexa en Google Assistant een flinke voorsprong op het gebied van het begrijpen en inspelen op de gebruiker. De strijd tussen de drie is duidelijk nog niet afgelopen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.