Tijdens de Detroid Autoshow, kondigden Volkswagen en Ford vandaag aan samen te gaan werken aan elektrische auto’s. Daarbij zal het initieel gaan om de ontwikkeling van elektrische bestelauto’s.

De samenwerking tussen de twee merken is vooral gericht op besparingen. De merken moeten opboksen tegen het populaire Tesla, maar ook tegen start-ups die zich puur op dit segment richten. Door samen te werken, kunnen de twee merken de ontwikkelingskosten flink terugschroeven. Ook geeft het de merken meer mogelijkheden om samen te werken aan de productie. In een aantal markten is het goedkoper om lokaal te produceren. Onder anderen in de VS die ene handelsoorlog met China is aangegaan, kunnen importheffingen enorme gevolgen hebben voor de prijzen van auto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.