GadgetGear.nl

KPN: Minder SMS, Meer data tijdens jaarwisseling

De cijfers van KPN zijn binnen. Het was weer druk tijdens de jaarwisseling. We verstuurde minder SMS berichten, maar deelden meer video’s en WhatsApp berichten.

In totaal nam de druk op het netwerk van KPN met zo’n 30% toe. De piek lag rond zo’n tien minuten na middernacht. Op dat moment nam het gebruik met 30% toe ten opzichte van de jaarwisseling een jaar eerder.

In totaal verplaatste KPN 176 terabytes aan data. Dat is 48 terabytes meer dan een jaar ervoor. Toen verstookten we tijdens de nieuwjaarsnacht nog 128 terabyte.

In totaal werden er 4 miljoen gesprekken gevoerd via het KPN netwerk. Qua SMS verkeer zet de dalende trend door. Dit waren 2,9 miljoen berichten tegen 3,2 miljoen een jaar ervoor. Een daling van 300.000 berichten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten