Google heeft weer een opvallende overname gedaan. Het heeft een deel van Fossil gekocht. Fossil was één van de eerste partners voor Android Wear en bezat vele patenten op het gebied van smartwatches.

Met de overname krijgt Google een groot deel van deze patenten in bezit. Daarnaast neemt Google het deel van het team over dat aan deze nieuwe patenten werkte. In totaal legt Google $40 miljoen op tafel om de overname te financieren.

Google werkt al langer aan een eigen Pixel horloge. Dat is het gerucht tenminste. De lancering werd meerdere malen verwacht, maar niet uitgevoerd. Met deze overname zou Google zich beter kunnen richten op de ontwikkeling van eigen smartwatches, maar ook partners beter kunnen beschermen tegen hoge licentiekosten. Daarmee zou Google de smartwatch markt een flinke impuls kunnen geven. In ieder geval voor WearOS. Voor andere besturingssystemen zou Google met de patenten de groei wellicht kunnen vertragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.