Targus DOCK190AP alles aangesloten
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Targus USB-C Universal DV4K Docking Station with 100W Power (DOCK190AP)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel aansluitingen
  • 100W beschikbaar om jouw laptop te laden
  • Nette vormgeving

THE BAD

  • Geen HDCP ondersteuning

Meer dan ooit, werkt Nederland vanuit huis. De monitoren, keyboards en zelfs docking stations zijn niet aan te slepen. Wij hebben vandaag in de test, het absolute zwaargewicht van Targus. De USB-C Universal DV4K Docking Station with 100W Power biedt op één ding na, alles dat je nodig hebt om productief te zijn.

Unboxing

We hebben al eens eerder een docking station van Targus mogen reviewen en in al die jaren is één ding gelijk gebleven. Targus doet er alles aan om je meteen met het product te laten werken. In de doos vinden we de volgende zaken;

  • USB-C Universal DV4K Docking Station with 100W Power
  • Adapter met kabels voor de UE en UK
  • USB-C naar USB-C kabel
  • USB-C naar USB-C converter kabel
  • 19,5v adapter kabel voor oudere laptops
  • Verschillende opzetstukjes voor de 19,5v kabel

Design

Targus pakt het slim aan. Niet alleen de wereld van de Apple gebruikers is gek op Space Gray aluminium, ook merken als Huawei gebruiken het voor apparaten als de Matebook 13. Daarmee is de aansluiting op de markt al snel gemaakt door het juiste kleurtje te kiezen.

De bovenkant is afgewerkt met siliconen rubber. Opvallend genoeg is dat beter anti-slip dan de onderkant van deze docking station. Met zit-sta bureaus is dat misschien wel wenselijk tegenwoordig om te voorkomen dat het gewicht van de adapter, de docking station van het bureau trekt. De lengte tussen het adapterblok in de docking station is namelijk niet zo gek lang. Wanneer ik mijn bureau omhoog laat komen, komt de adapter al snel van de grond, waar mijn oude laptop adapters daar qua kabellengte geen probleem mee hebben.

Verder zijn de aansluitingen allemaal goed toegankelijk en is het een mooi, compact doosje. Niets te wensen dus.

Aansluitingen

Achterop het apparaat vinden we de USB-3 aansluiting met Thunderbolt 3 ondersteuning om je laptop op aan te sluiten. Ook vinden we hier de aansluiting voor de meegeleverde adapter en een DC aansluiting voor oudere laptops. Je krijgt 3 SuperSpeed USB 3.1 aansluitingen en een UTP netwerkaansluiting. Voor jouw monitoren zitten er nog twee DisplayPort en twee HDMI aansluitingen op.

Aan de linker kant krijg je nog een SuperSpeed USB-C aansluiting, ook op basis van USB 3.1. Daarnaast nog een 3,5mm audio aansluiting. Rechts zit nog een USB-A 3.1 aansluiting. Je kont dus niets tekort.

Laadstroom

Als moderne werker wil je niet alleen het gemak van snel aansluiten, je wilt ook altijd met een volle laptop vertrekken. Sterker nog, je wilt ook altijd op volle snelheid kunnen werken. Deze dock helpt je duidelijk uit de brand. Met 100 Watt heb je echt niets te klagen.

Dual Monitor

De USB-C Universal DV4K Docking Station with 100W Power is een docking station gemaakt voor meerdere monitoren. Je kunt kiezen twee monitoren via HDMI of DisplayPort aan te sluiten. Natuurlijk mat je ook één via HDMI en één via DisplayPort aansturen. Het systeem is gemaakt voor maximaal 2 4K monitoren. In onze test gaat dat goed.

Targus DOCK190AP alles aangesloten

Gebruikservaring

Het aansluiten op de dock verloopt fantastisch gemakkelijk. Zowel met mijn Apple MacBook Pro 13” als met mijn Huawei MateBook 13. Alle aangesloten hardware wordt meteen gevonden, al kan de MateBook 13 geen stroom ontvangen en beeld uitsturen over dezelfde USB-C aansluiting. Dit ligt aan de MateBook, niet aan de dock. De paarse LED geeft aan dat er stroom op de dock staat. Een handige indicator voor iedereen die apparaten graag uitzet wanneer deze niet worden gebruikt.

Ik heb de dock ook getest in combinatie met Huawei EMUI. Dit is net zoiets als Samsung DeX. Op basis van een USB-C verbinding verandert de Android smartphone dan in een volledige Android computer. Ook dat kan echt probleemloos met deze dock van Targus.

Conclusie: Targus USB-C Universal DV4K Docking Station with 100W Power

In de praktijk kom ik maar één nadeel tegen met deze dock, namelijk HDCP ondersteuning. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld teen TV kijken via ZiggoGO of Netflix. Zeker als we het laatste corona nieuws op TV willen zien, is dit toch echt wel een gemis. Op kantoor misschien iets minder dan in een thuissituatie. Dit zou voor mij de enige reden zijn om de Targus USB-C Universal DV4K Docking Station with 100W Power niet te kopen. Verder voorziet hij perfect in alle verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.