Review: Samsung Galaxy J4+

Samsung Galaxy J4+ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De Samsung Galaxy S4+ brengt de Galaxy experience voor weinig. Misschien te weinig. Hoewel het toestel er top uitziet voor deze prijsklasse, is hij traag en zijn foto’s gewoon niet mooi.

Design

Net als bij de Samsung Galaxy J6+, probeert Samsung voor weinig een premium ogend toestel neer te zetten. Dit doen ze slim. De voorkant is wel van glas, maar de randen en de achterkant zijn gewoon van plastic. Dat is natuurlijk een flinke besparing om te maken voor deze goedkope Android smartphone.

Display

Wanneer je het toestel start, zie je al meteen dat er een relatief goedkoop display in ligt. Dit komt mede doordat Samsung voor het relatief lage prijskaartje toch een 6 inch display wilde gebruiken. Dat het display ‘slechts’ 720p HD is, is voor deze prijsklasse heel normaal. En eigenlijk is het ook prima qua resolutie.

Specs

De Samsung Galaxy J4+ draait op de Qualcomm Snapdragon 425 chipset. Er is een uitvoering met 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte en een versie met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Wij hebben de versie met 2GB getest. Benchmarks maken vonden we niet nodig. We kunnen zo ook wel zeggen dat het toestel underpowered is. Apps reageren traag. Meldingen komen traag binnen. Het wisselen tussen apps gaat traag.

Android 8.1 Samsung Experience 9.0

Android Samsung zou er waarschijnlijk best mee weggekomen zijn, als ze niet hun eigen UI over Android heen hadden gegoten. Samsung Experience 9.0 draait op de Android 8.1 versie en lijkt echt teveel te zijn voor wat de chipset leveren kan.

Overigens is Samsung Experience zelf wel goed in elkaar gezet. Zo kun je onder anderen kiezen welke Samsung apps je bij installatie op jouw toestel gezet wil krijgen. Ook promoot Samsung veilig reiden met haar app die zorgt dat je onderweg niet wordt gestoord. Dat is heel fijn, maar niet op een trage smartphone.

Gezichtsherkenning

Hoewel deze Android smartphone heel goedkoop is, knalt Samsung er toch gezichtsherkenning in. Ook daar gaat het niet heel goed. Zelfs in de snelle modus (waarbij hij minder precies is), is hij gewoon langzaam. Het zou goed kunnen dat gezichtsherkenning goedkoper was om te implementeren dan een vingerafdrukscanner, maar echt top is dit gewoon niet.

Camera’s

Voor krijg je een 5 megapixel selfiecamera. De kwaliteit is niet top, maar het werkt. Vooral binnen krijg ik al heel snel, heel veel beeldruis.

De camera achter is een enkele camera. Maar een goede enkele camera is nog altijd beter dan een slechte dubbele camera. Maar helaas… de 13 megapixel camera heeft het zelfs in een winterzonnetje zwaar. Het is lastig geen bewegingsonscherpte in foto’s te krijgen, laat staan beeldruis.

Wat de camera’s wel redelijk goed kunnen, is filmen. Op Full HD. Die beelden zien er echt prima uit voor dit prijspunt.

Conclusie: Samsung Galaxy J4+

De Samsung Galaxy J4+ blijkt te goedkoop. Het toestel heeft niet alleen een zeer matig presterende camera, maar het toestel is gewoon traag. Met deze chipset en Android One zou veel te winnen zijn, maar Samsung houdt vast aan haar Samsung Experience laag en dat is gewoon te veel voor dit toestel.

Samsung Galaxy J4+ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi ontwerp
  • Video's worden goed vastgelegd
  • Scherm is lekker groot

THE BAD

  • Traag
  • Fotokwaliteit is zeer matig
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram