Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nanoleaf Aurora Rhythm (nog slimmere verlichting)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te investeren
  • Relatief goedkoop
  • Voegt enorm veel plezier toe

THE BAD

  • Je hebt voor elke Nanoleaf een eigen Rhythm nodig, ze kunnen deze niet delen.

Vorige week vertelden we je hoe enorm enthousiast we werden van de Nanoleaf Aurora Smarter Kit. Een alternatief voor Philips Hue met veel meer creatieve mogelijkheden. Met de Nanoleaf Aurora Rhythm sluit je jouw Aurora lichtinstallatie aan op muziek.

Unboxing

De Nanoleaf Aurora Rhythm komt binnen in een heel klein doosje. Stroomvoorziening komt vanuit de Nanoleaf Aurora installatie, dus meer dan een handleiding erbij heb je niet nodig.

Installatie

De Nanoleaf Aurora Rhythm prik je simpelweg op een vrije aansluiting op één van de driehoekjes. Vastplakken aan de muur is niet nodig. Het apparaatje is klein en licht genoeg om door de wrijving van de aansluiting op haar plaats gehouden te worden.

Nadat de Rhythm module is aangesloten, kan het zijn dat jouw Aurora eerst een update doorvoert. Daarna verschijnen vanzelf de Rhythm opties in jouw menu. Let wel, ook bij het koppelen van meerdere Nanoleaf controllers, heeft iedere controller een eigen Rhythm nodig. Je kunt dus niet twee Nanoleafs op muziek laten reageren met één Rhythm module.

 

Plezier

En dan is het tijd voor plezier met de Nanoleaf Aurora Rhythm. Je hoeft de app niet eens te starten. Druk in het midden van de Nanoleaf Aurora Rhythm en de eerste standaard muziekanimatie wordt geladen. Druk je nog een keer, gaat hij naar de tweede etc. Ook volumeregeling is niet nodig. De Nanoleaf Aurora Rhythm analyseert zelf het volume in de ruimte en past zich hierop aan.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf weer animaties toe te voegen en ook nu zijn die weer niet te kopiëren naar een andere Nanoleaf in het netwerk. Echter… heb ik niet eens echt een drijfveer om zelf animaties te maken. De meegeleverde animaties zijn zo slim en sterk dat ik er eigenlijk al wel genoeg aan heb.

Sterker nog, ik zou willen dat ik de Nanoleaf Rhythm al kende toen ik nog een drive-in disco had. Hiermee had ik een prachtig display kunnen maken. De animaties zijn professioneel genoeg.

Conclusie: Nanoleaf Aurora Rhythm

De Nanoleaf Aurora Rhythm voegt een hoop plezier aan het innovatieve Nanoleaf Rhythm systeem toe. Het installeren en in gebruik nemen kost nauwelijks tijd en een handleiding lezen is al helemaal niet nodig. Zo hoort een product te zijn. Een must-have uitbreiding voor iedereen met een Aurora.

Nanoleaf Aurora Rhythm kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.