GadgetGear.nl

Ikea’s slimme gordijnen komen naar Nederland

Vorige maand ging het gerucht al dat Ika slimme rolgordijnen zou gaan verkopen. Deze week werden de Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen officieel door Ikea aangekondigd. Ook voor Nederland.

Met de toevoeging van de Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen, laat Ikea zien helemaal in te spelen op de smart home markt. Dit in navolging van de slimme verlichting die het bedrijf naar Nederland bracht. Daarmee zette Ikea in één klap de grootste uitdager voor het Nederlandse Philips (nu Signify) Hue neer.

Het laat ook zien dat de markt voor smart home apparaten eindelijk toegankelijk is geworden. Dat het installeren van apparaten niet heel ingewikkeld meer is. Ikea kondigde onlangs zelfs een samenwerking met het Chinese Xiaomi aan op het gebied van A.I. en er is nog een samenwerking met Sonos waar komend jaar iets uit moet komen.

Hoewel Ikea twee lijnen kent, verschillen de Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen niet heel veel van elkaar. De Fyrtur is verduisterend, de Kadrilj niet. De bediening van de rolgordijnen kan met de meegeleverde afstandsbediening, maar ook met de Tradfri app die initieel voor de verlichting werd ontwikkeld en via virtuele assistenten als Alexa en Google Assistant. Stiekem hopen we dat er ook snel een integratie volgt met systemen als de Homey of dat er gewoon een algemene API blijkt te zijn die iedereen kan aanspreken. Het aanspreken van de Tradfri verlichting bleek in de praktijk ook gemakkelijk waardoor de ondersteuning als snel, heel breed werd.

Ikea legt de Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen vanaf februari in de schappen. De lichtdoorlatende versie gaat €119 kosten en de verduisterende versie €149. Er zullen ongetwijfeld verschillende formaten worden aangeboden, maar we gokken dat de prijsverschillen gering zullen zijn. De grote kosten zitten immers in de motoren en de elektronica.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten