GadgetGear.nl

Ikea’s slimme TRÅDFRI verlichting wordt nog slimmer

Toen Philips Hue op de markt kwam, legde Philips eerst de focus op een samenwerking met Apple. Niet dat Homekit er al was, maar het was een strategie die zeer succesvol bleek. Vandaag kondigde Ikea twee belangrijke integraties voor haar TRÅDFRI verlichting aan.

Ikea kondigde vandaag aan dat haar slimme verlichting in de TRÅDFRI lijn nu ook compatible is met Amazon Alexa en Apple Homekit. Aan Amazon Alexa heb je dit jaar nog helemaal niets in Nederland. Het gerucht gaat dat Alexa in 2018 wel in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Hoewel Ikea nog niet heel veel koppelingen heeft liggen (vooral IFTTT ontbreekt nog aan het aanbod), zien we andere partijen al wel hun best doen om een alternatieve bediening voor de lampen te bieden. Bijvoorbeeld het Nederlandse Homey. De lampen voldoen immers aan het Zigbee protocol waarop Hue ook werkt.

Ikea is grappig genoeg de enige serieuze concurrent voor Philips. Zelfs al loopt het technisch nog niet voorop. De hoeveelheid consumenten die Ikea binnenkrijgt en de enorme omzetsnelheid in verlichting maken dat Ikea veel meer connected lampen de huiskamers in kan duwen dan Philips dit momenteel kan. Bovendien laat Ikea nu al met de lijn zien hoe het de TRÅDFRI verlichting integreert in haar meubels.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten