Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ikea’s slimme TRÅDFRI verlichting wordt nog slimmer

Toen Philips Hue op de markt kwam, legde Philips eerst de focus op een samenwerking met Apple. Niet dat Homekit er al was, maar het was een strategie die zeer succesvol bleek. Vandaag kondigde Ikea twee belangrijke integraties voor haar TRÅDFRI verlichting aan.

Ikea kondigde vandaag aan dat haar slimme verlichting in de TRÅDFRI lijn nu ook compatible is met Amazon Alexa en Apple Homekit. Aan Amazon Alexa heb je dit jaar nog helemaal niets in Nederland. Het gerucht gaat dat Alexa in 2018 wel in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Hoewel Ikea nog niet heel veel koppelingen heeft liggen (vooral IFTTT ontbreekt nog aan het aanbod), zien we andere partijen al wel hun best doen om een alternatieve bediening voor de lampen te bieden. Bijvoorbeeld het Nederlandse Homey. De lampen voldoen immers aan het Zigbee protocol waarop Hue ook werkt.

Ikea is grappig genoeg de enige serieuze concurrent voor Philips. Zelfs al loopt het technisch nog niet voorop. De hoeveelheid consumenten die Ikea binnenkrijgt en de enorme omzetsnelheid in verlichting maken dat Ikea veel meer connected lampen de huiskamers in kan duwen dan Philips dit momenteel kan. Bovendien laat Ikea nu al met de lijn zien hoe het de TRÅDFRI verlichting integreert in haar meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.