De geruchten dat de Samsung Galaxy S10 een in-screen camera krijgt zijn nog maar net de deur uit, of Huawei laat wear van zich horen. Op 17 december gaat Huawei in China de Nova 4 presenteren met een in-screen selfie camera.

Nu moet je in-screen en under-screen natuurlijk een beetje uit elkaar houden. Waar het hier feitelijk om gaat is een voorborduursel op de inkepingen die we al ruim een jaar in smartphonedisplays zien. In plaats van een uitsnede te maken, maakt men een gat in het displat, om de camera daar achter te plaatsen. Zo krijg je nog meer ruimte voor het display. Tegelijkertijd zijn fabrikanten ook bezig een camera te ontwikkelen die onder een display geplaatst zou kunnen worden. Dan zou de lens compleet onzichtbaar zijn. Fabrikanten die nu echt het hele display willen benutten, gebruiken schuifmechanismen.

Hoewel Huawei alleen het plaatje heeft laten zien, gaan er veel geruchten over de prestaties van het toestel. Zo wordt onder anderen verwacht dat Huawei haar high-end Kirin 980 chipset zal gebruiken met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Echter is de Nova serie normaal gesproken geen premium serie. De vraag is dan waar Huawei gaat besparen om de prijs omlaag te brengen.

Of en wanneer het toestel deze kant op komt, is nog onbekend. Maar we hebben meerdere nova toestellen in Nederland gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.