Dit zijn de Nokia 3.1 Plus en 5.1 Plus

Gisteravond lieten we al weten dat de Nokia 8.1 naar Nederland komt. Daarnaast heeft HMD Global nog twee Nokia toestellen gepresenteerd; de Nokia 3.1 Plus en de Nokia 5.1 Plus. Beiden Android smartphones.

Nokia 3.1 Plus

De Nokia 3.1 Plus zal voor Nokia een absolute prijsvechter worden en mag vooral gezien worden als een grotere versie van de Nokia 3.1 die we eerder dit jaar hebben getest. Met een 6 inch display krijg je veel meer schermruimte op het toestel. Natuurlijk in een 18:9 beeldverhouding. Over de resolutie wordt in het persbericht gezwegen, maar de 3.1 moest het met 720p HD+ doen. We hopen dat Nokia voor dit grotere display toch een stap maakt naar FullHD+.

De accu is met 3.500mAh royaal voor dit prijssegment. Nokia claimt twee dagen gebruik en met de energiezuinige MediaTEK Helio P22 chipset kunnen we ons daar wel wat bij voorstellen. Je krijgt een dubbele 13+5 megapixel camera achterop en 8 megapixels om selfies te schieten aan de voorkant. NFC is ook aanwezig en het geheel gaat voor €199 over de toonbank. Het toestel ligt in januari in de winkel.

Nokia 5.1 Plus

Met de Nokia 5.1 Plus zien we eveneens een toestel met een groter scherm, al is de winst op papier niet heel groot. Je gaat van 5,5 inch naar 5,9 inch. Opvallend is dat je ook van FullHD+ naar 720pHD+ gaat. Een lagere resolutie dus. Maar… ten opzichte van de Nokia 5.1 krijg je wel een hip scherm met een inkeping.

De Nokia 5.1 Plus is gebouwd op een MediaTEK Helio P60 chipset en bevat een veel sterkere GPU. Iets dat gamers zeker zal aanspreken. Sterker nog, Nokia positioneert deze smartphone als gaming phone. Daarmee zou hij een directe concurrent kunnen zijn voor de Honor Play die we eerder dit jaar hebben getest. Achterop krijg je een 13+5 megapixel dual camera. De chipset blijkt sterk genoeg om ook AI toe te voegen aan de camera app. NFC en USB-C zijn aanwezig. He toestel wordt geleverd met Android Oreo en gaat €249 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.