Hoe vergelijk je blenders?

De feestdagen komen eraan, dus dan worden ze massaal voor soepjes gebruikt. Om na de feestdagen met hetzelfde gemak smoothies te draaien omdat we weer van de kerstkilo’s af moeten. We hebben het over de blender en wat jij moet weten voor je er één gaat kopen.

Wanneer je kijkt naar webwinkels als Kookwinkel.nl, zie je dat er enorm veel verschillende blenders worden verkocht. Van de simpele modellen van enkele tientjes tot designtoppers als de Smeg Dolce & Gabbana van bijna 700 euro. Maar hoe weet je nu welke het best bij jouw kookkunsten past?

De schenkkan

Het eerste om in de gaten te houden, is de kan die bovenop de blender zit. Waar jouw voedsel dus in gaat. Bij high-end blenders zijn deze netjes van glas en blijven ze lang mooi. Ook wanneer ze in de vaatwasser gaan. Bij goedkopere modellen zijn ze van plastic. Wat je ook koopt, belangrijk is dat ze een fatsoenlijke schenktuit hebben. Het ontwerp van een blender is mooier en gemakkelijker te produceren zonder schenktuit, maar dat wordt wel knoeien voor jou als gebruiker.

Ice Ice Ice Baby

Ook ijs is iets waar niet iedere blender even goed mee overweg kan. Bevroren voedsel laat zich slecht in de messen van de blender zakken. Ga je met bevroren voedsel werken. Zorg dat je een blender met een ijs functie hebt.

Krachtpatsers

Wil je goede controle over de snelheid houden, neem dan een blender met 3 tot 10 standen. Een blender met 3 of minder standen is lastiger onder controle te houden. Qua motorvermogen hangt veel af van de overbrenging, maar 500 Watt is een mooie basis voor een blender motor.

En dan zijn er nog de High Speed blenders. Deze blenders hebben een veel hogere snelheid voor de messen waardoor ze dingen kunnen doen waar normale blenders minder goed in zijn. Denk aan het vergruizen van koffiebonen, maar ook het maken van hele fijne pindakaas en drankjes. De resultaten zijn dus mooier.

Bijzonderheden

En dan zijn er nog de blenders met bijzondere mogelijkheden. Denk aan een Vitamix of KitchenAid Cook Processor die de hele maaltijd voor je kan bereiden. Of de Philips vacuüm blender die minder schuim oplevert en dus een Smeg met Dolce en Gabbana print erop 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.