Review: DockQi universele draadloze autolader. Voor plaatsen en laden met pitstop tijden.

Politie gaat strenger controleren op handsfree bellen. Een houdertje is dus meer relevant dan ooit. Maar dan liefst wel zonder allerlei gedoe met klemmetjes of draden. DockQi lijkt het ei van Columbus.

Een paar maanden na het verlopen van de garantie, begaf de luidspreker van mijn TomTom Go 6000 het. Een schitterende routehulp in heel Europa. Maar zonder spraak en zeker zonder belletjes bij flitsers, is de TomTom waardeloos. Reparatie voor 150 Euro is gekkenwerk. Zo begon mijn zoektocht naar een andere oplossing. Natuurlijk lijken Flitsmeister met Google Maps een aardig alternatief. Maar in welk houdertje? Via bol.com DockQi gevonden. Een draadloze lader. Tenminste draadloos qua verbinding met de telefoon. De lader zelf moet met een USB kabel gevoed worden.

Bevestigen

De DockQi zit in een doosje met een bevestiging voor in een luchtrooster of met 3M kleefstreep op het dashboard. Voor veel auto’s is bevestiging in het luchtrooster niet aan te raden. Het schudt vaak tijdens het rijden. Met een andere houder brak bij mij het rooster af. Nooit meer plaats ik dus zo een houder. Bovendien belemmert plaatsing voor het rooster de vrije luchtstroom. Daarom plaats ik liever een houder ergens op het dashboard. Daarvoor heb ik een vlakke cirkel kunnen bevestigen op het gebogen Citroen dashboard met mijn geheime wapen: Pratley Wondafix Car. De DockQi bevestiging is echter zo klein dat het direct op het dashboard past. De folie verwijderen is wel een heel gepeuter. Dat mag de fabrikant verbeteren. Uiteindelijk zit de houder in een mum muurvast.

Draad(loos)

De voeding naar de houder is beter weg te werken dan een losse kabel die je steeds in een telefoon moet steken. Die moet namelijk lang zijn en vrij kunnen bewegen. Voor de houder kan je de usb kabel heel nauwkeurig op maat wegwerken. Wanneer je de telefoon plaatst, blijkt de genialiteit van de oplossing. Door de zwaartekracht drukt de telefoon en draagbeugel naar beneden waardoor de zijhouder naar elkaar bewegen. Zo klemt de houder de telefoon voldoende vast om niet te wiebelen tijdens een rit. Direct begint te telefoon te laden omdat de telefoon voord de Qi lader komt. Wanneer je uit wilt stappen hoef je geen kabels meer los te trekken. Gewoon uit de houder halen en je bent klaar. Perfect!

 

De houder is ook geschikt voor telefoons zonder draadloos laden. Je kan namelijk exact in het midden een kabeltje doorvoeren. In mijn geval gelukkig overbodig. De afwerking van DockQi universele autolader is op A-merk niveau. Inmiddels heb ik dankzij DockQi met Flitsmeister en Waze een (w)aardig alternatief gevonden voor de TomTom Go 6000. Gelijk een apparaat minder op het dashboard. Top!

Conclusie

De DockQi is een geniaal product voor iedereen die een draadloze lader voor in de auto zoekt. Een absolute aanrader voor vier tientjes.

DockQi Universele Autohouder voor draadloos laden kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • goede plak bevestiging
  • goede afwerking
  • snelle plaatsing telefoon
  • Qi lader
  • compleet geleverd

THE BAD

  • 3M velletje lastig verwijderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

DockQi Universele Autohouder voor draadloos laden kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com