Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Arlo Pro 2 (slimme IP camera)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goede beeldkwaliteit
  • Gemakkelijk te installeren
  • Goed nagedacht over veiligheid
  • Meer opties wanneer ze bedraad worden aangesloten

THE BAD

Ooit begon het als onderdeel van netwerk expert Netgear, maar Arlo is zo succesvol dat het merk tegenwoordig op eigen benen staat. Bovendien worden de camera’s met de komst van de Arlo Pro 2 eindelijk echt volwassen.

Sinds de start van ons project Het Innovatieve Huis, zijn we al groot fan van het Arlo systeem. Echt draadloze camera’s die volledig weerbestendig zijn.

Unboxing

We ontvingen van Arlo het starterpack met twee camera’s en de nieuwste generatie WiFi hub. De hub komt met adapter, maar je krijgt ook USB kabels om de camera’s op te laden. Dit kan bijvoorbeeld via de USB poorten op de hub. Let op, de USB plug ligt diep in de behuizing van de camera’s. De meegeleverde USB kabels hebben daarvoor de perfecte pasvorm. Gebruik je andere kabels, kan het zijn dat ze niet passen. Bewaar ze dus goed. Verder krijg je veel documentatie en natuurlijk raamstickers.

De hub

De Arlo hub is feitelijk gewoon een Netgear router. Deze nieuwste generatie van de router bevat echter ook een sirene die je met de knop erop, kunt uitschakelen. Ook zitten hier twee USB poorten op om camera’s te laden en een UTP ingang om de router op jouw bestaande netwerk aan te sluiten. Een kabel heeft de voorkeur voor de stabiliteit van het netwerk. Het is helaas nog niet mogelijk de router aan de muur te hangen. Nieuw is ook dat je een USB stick op de hub kunt aansluiten. De laatste beelden hebben dan altijd een back-up op de stick. Valt jouw internet weg, heb je dus nog steeds beeld… zolang er stroom is natuurlijk.

De camera

Dit is de meest flexibele IP camera die we tot nu toe in handen hebben gehad. De Arlo Pro 2 kun je met een statiefmount overal monteren. Eventueel via speciale muurbeugels van Arlo zelf. Daarnaast is er een sterke, magnetische mount. Deze bolletjes kun je gemakkelijk op de muur schroeven en geven je ook alle mogelijkheden om de camera te manoeuvreren. Handig!

De camera is voorzien van een eigen, interne accu. Deze kun je direct in de camera laden door de camera van stroom te voorzien via micro-USB. Deze stroom mag ook van een Arlo solar paneeltje komen. Dan hoef je in theorie nooit meer te laden, maar ook geen stroomvoorziening aan te leggen. Slim! Arlo verkoopt overigens ook een laadstation zodat je de accu los van de camera kunt laden. Dan hoeft de camera dus niet van haar plek. Ook handig.

De camera zelf is dus weerbestendig. Volle zon, vrieskou en regen hebben geen grip om het apparaatje.

Wel of geen stroom

De mogelijkheden van de Arlo Pro 2 camera hangen sterk af van of ze alleen op de accu werken of ook op een directe stroomverbinding. Wanneer je ze direct aansluit op stroom, kun je detectiegebieden aangeven waarbinnen ze moeten reageren. Zo voorkom je onbedoelde opnamen. Bijvoorbeeld van jouw konijnen die lekker aan het spelen zijn. Op dat moment krijg je bij de opnamen ook de drie seconden voor de gebeurtenis die de camera activeert. Slim!

Beeldkwaliteit

De Arlo Pro 2 is een Full HD Arlo camera. Dat wil zeggen dat hij opneemt in een resolutie van 1920×1080 pixels. Indien de je camera op de kop moet hangen, kun je het beeld kantelen.

Qua kwaliteit, filmt de camera op 23 frames per seconde wat echt prima op snelheid is voor een beveiligingscamera. De datasnelheid ligt op 1011kb per seconde. Er ligt dus wel aardig wat compressie op, maar de camera lijkt wel een goede balans te hebben gevonden hierin. Het resultaat zie je in het laatste stukje van onze unboxing video.

Geluidskwaliteit

De Arlo Pro 2 bevat ook een microfoon en speaker voor tweeweg communicatie. Hier is de stemkwaliteit ‘verstaanbaar’. Meer verlangen we eigenlijk ook niet. Ook hier hoor je het resultaat aan het einde van onze video. Geluid wordt mono opgenomen op 44kb per seconde.

Abonnementsvorm

Net als andere leveranciers van IP camera’s, verkoopt ook Arlo abonnementen. En ook bij Arlo krijg je een ‘free tier’. En die is bij Arlo bijzonder royaal. Je mag tot 5 camera’s gratis aansluiten. En die camera’s, mogen tot een week data opslaan in de Arlo cloud. Wanneer je meer wilt, zijn de prijzen van Arlo ook zeer schappelijk.

Smart Home compatible

Arlo was één van de eerste IP camera’s die echt helemaal los ging op het smart home. Integratie met IFTTT, Alexa en Stringify zorgen ervoor dat je deze op verschillende manieren kunt activeren. Daarnaast zijn er ook apps voor bijvoorbeeld Apple TV.

Conclusie: Arlo Pro 2

De slimste beveiligingscamera is een stuk slimmer geworden met de Arlo Pro 2. De camera’s zijn veel flexibeler inzetbaar en de beeldkwaliteit is gewoon heel goed. De integratie met het smart home is echt super evenals de apps op de vele apparaten die worden ondersteund. Arlo is één van onze twee favoriete merken op het gebied van IP camera’s en bewijst zich hier opnieuw.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.