Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Hyundai gaat solar panelen in autodaken plaatsen

Nederland telt dagelijks heel wat kilometers autodak onder de zon. Om de actieradius van haar auto’s te verbeteren, wil Huawei nu solar panelen in autodaken plaatsen.

Sterker nog, Hyundai wil het niet bij het dak houden. Ook plaatsing op de motorkap lijkt een optie voor het merk en dit zal bij zowel de hybride als bij volledig elektrische modellen het geval zijn. Wel stelt Huawei dat de technologie echt alleen bij nieuwe modellen geïntroduceerd zal worden. Het zal dus nog even duren voor we deze solar daken en motorkappen in de praktijk gaan zien.

Hyundai experimenteert met drie soorten solar panelen op auto’s. Voor daken is het bedrijf bezig met semi-transparante panelen. Zo kun je toch wat zonlicht vangen in de auto. Dit type paneel is gepland voor hybride modellen. De all-electric auto’s krijgen een zonnedak van siliconen.

De technologie zal in 2019 echt worden geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.