Abax: Elektrisch rijden wordt fors duurder

Elektrisch rijden is niet alleen hip, maar voor de zakelijke rijder ook enorm goedkoop. Zo kost een Tesla Model S 75D nu nog zo’n 150 per maand. De komende paar jaar lopen deze kosten enorm op.

Kilometerteller Abax slaat alarm rondom de aanpassingen van de belastingwetgeving in Nederland. De kortingen op elektrisch rijden worden volgends het bedrijf in rap tempo afgebouwd. Als rekenmodel wordt de Tesla Model S 75D gebruikt.

Deze auto heeft een cataloguswaarde van zo’n €87.000. Dit jaar betaal je over deze auto 4% bijtelling. Dat komt op zo’n €150 per maand neer. Komend jaar gaat de belasting al omhoog en ga je €400 betalen, voor dezelfde auto. In 2021 wordt de belasting op de auto van de zaak gelijkgetrokken met benzine- en dieselauto’s. Dan betaal je dezelfde 22%. Bij deze Tesla kom je dan op €800 per maand. Een verschil van €650 per maand of €7.800 per jaar. Daar kun je een hoop benzine voor kopen…

En dat is precies waar ze bij Abax bang voor zijn. Dat wanneer de belasting gelijkgetrokken is, men goedkopere benzine en dieselauto’s zal kopen. Van de andere kant is de kans ook groot dat mensen hun elektrische auto’s vroegtijdig van de hand doen waardoor de markt voor gebruikte auto’s een grotere toestroom van hoogwaardige elektrische modellen zal verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram