70mai is een chinees merk uit de stal van Xiaomi. Sinds deze week staat het bedrijf met een stoere dash cam pro op IndieGoGo. Niet alleen maken ze een einde aan de zuignap, er zit een suite aan handige functies in.

Zo filmt de CCD op 1944p (2.7K) resolutie voor scherper beeld onderweg. Ook een glazen lens van 6 elementen werkt daar aan mee. Bovendien gebruikt 70mai de Sony IMX335 beeldsensor van Sony met een lichtgevoeligheid van F/1.8. De lens heeft een groothoek bereik van 140 graden.

Automatische witbalans zorgt voor verdere correcties op de beeldkwaliteit. Ook zitten er filters in die lijken op Adobe’s defogging functie in Photoshop. Daarmee wordt het effect van mist, rook en zelfs sneeuw verminderd.

De 70mai Dash Cam Pro komt ook met een veiligheidsfunctie. Daarbij springt de camera aan op het moment dat het beweging detecteert. Ook wanneer de auto uit staat. Rijdt iemand je per ongeluk van voren aan, staat het op beeld. Wanneer je de auto start, krijg je meteen een reminder dat er tijdens het parkeren een opname is gemaakt. Wanneer je tijdens een rit een botsing hebt, zal de camera dit merken op basis van de interne G sensor. De beelden die daarvoor en daarna worden geschoten worden beveiligd tegen overschrijven.

Natuurlijk is er ook aan de ondersteuning van de bestuurder gedacht. Bijvoorbeeld met lane departure warning krijg je een melding wanneer je een rijbaan verlaat. Daarnaast krijg je meldingen wanneer je te dicht op jouw voorganger rijdt. Om ADAS te kunnen gebruiken, moet je ook een GPS module installeren. Deze krijg je momenteel gratis bij de IndieGoGo deal.

kopen
→ Check de laagste prijs bij IndieGoGo

1 REACTIE

  1. Hallo, ik las op internet dat dit een Chinese versie is. Geld dit alleen voor de spraak aansturing? Ik neem aan dat er wel een Engelse handleiding bij is?
    Mvg Roy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.