Review: Teufel Bamster XS luidspreker voor onderweg

Teufel overtuigt steeds weer met veel waarde voor het prijskaartje. Al een tijdje is de Bamster XS op de markt. Onlangs verlaagde Teufel de prijs online naar 66 Euro. Kan dat wel iets zijn, zo’n mini luidspreker voor zo’n mini prijs?

Luxe ontwerp

De Teufel Bamster XS is zo groot als twee iPhone Xr’s op elkaar, maar weegt beduidend minder. De luidspreker weegt ongeveer 200 gram. Qua afwerking misstaat hij niet naast een iPhone. Anders dan andere Teufel producten heeft deze mini luidspreker een ietwat chique uitstraling. Matzwart met brushes aluminium look randen en een fijn rood lijntje als Teufel accent. In het midden zit een knop om de bluetooth verbinding op te zetten en de muziek te bedienen. De cirkel om de middelste knop tuimelt om het volume harde of zachter te zetten. Het luidsprekertje zit in een luxe verpakking en wordt wel erg compleet geleverd. De Bamster XS wordt geleverd met een vilten draagtasje; een karabijnhaak; een micro-USB laadkabeltje en een mini jack audio kabel. Maar natuurlijk draait het allemaal om draadloos geluid.

Krachtig geluid

De kleine luidspreker klinkt opvallen goed. Dat moet hij wel nu alle smartphone zelf al heel goed klinken. Met dit luidsprekertje klinkt het geluid een stuk voller. De ingebouwde class-D versterker helpt daar zeker bij. De versterker kan heel wat vermogen naar de luidsprekers sturen. Eigenlijk iets teveel naar mijn mening. Wanneer de Bamster op z’n zachts speelt, dan klinkt t nog behoorlijk duidelijk. Zet je hem harder, dan is het snel te hard. Vanaf 70% gaat de Bamster ook duidelijk minder klinken. Het volume is gewoon dan teveel van het goede. Dat krachtpatserige hoort ook wel bij Teufel. Maar de chique uitstraling van het ontwerp had een iets verfijndere volume verdeling doen verwachten. Het volume doseren gaat dus niet erg subtiel. Het geluid is tussen 5%-70% ronduit erg goed en beter dan de meeste luidsprekers in deze prijsklasse. Je mist wel de bas die bijvoorbeeld de Rockster XS. Maar ja die kost ook het dubbele en gaat meer de concurrentie met Bose en JBL aan. Voor heel veel mensen is dit kleine luidsprekertje heerlijk voor onderweg, in de keuken, slaapkamer of waar je ook verblijft of naar toe gaat. Bij mij gaat ie zeker in de reistas mee naar het hotel voor de volgende gadgetbeurs.

Teufel heeft de ring om de middenknop ook nog eens rood verlicht. Een fraai accent. Maar let wel op dat in een donkere kamer geeft zo’n bescheiden rood lampje meer licht dan je denkt. Qua formaat en prestaties kan de Bamster XS zich meten met de Monster Superstar. Die is minder strak vormgegeven, klinkt vergelijkbaar maar is ook waterbestendig. De Bamster XS neem je niet mee de douchecabine in.

Conclusie

De oorspronkelijke prijs van 79 Euro was al erg scherp voor zo’n goed ontworpen en klinkende luidspreker. Voor 66 Euro heb je een verduiveld goede draadloze mini luidspreker in een luxe verpakking compleet met veel accessoires. Een absolute kadotip voor de komende maanden.

 

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • goed geluid
  • klein en lichtgewicht
  • erg mooie afwerking
  • compleet geleverd
  • luxe verpakking

THE BAD

  • iets te krachtig versterkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.