GadgetGear.nl

QNAP NAS gebruikers: Malware alarm

We hebben in het verleden heel wat QNAP NAS servers getest en waren daar echt super tevreden over. QNAP is altijd erg begaan met de veiligheid van haar systemen, maar heeft nu toch een malware waarschuwing uitgegeven.

Via de Music Station app blijkt het mogelijk te zijn voor malware om zich te verspreiden over de NAS. QNAP raadt gebruikers aan om Malware Remover 3.3.0 te installeren om daarmee malware op te sporen en van het systeem te verwijderen.

Vindt Malware Remover 3.3.0 een stuk malware op de NAS, raadt QNAP het ook aan wachtwoorden te veranderen. Mogelijk komen die door de malware in omloop.

QNAP heeft gebruikers een mail hierover gestuurd, maar wij ontvingen die niet. Wij ontvingen de mail via een andere gebruiker. Omdat we zelf het bewijs zijn dat niet iedere gebruiker de mail ontvangt, delen we de waarschuwing hier. Welke QNAP NAS je hebt is niet relevant voor deze waarschuwing.

3 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.