Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Huawei Mate 20

Hoewel de Huawei Mate 20 op een paar punten heeft bespaard, is er toch iets bijzonders aan de hand. Het display van de Mate 20 is groter dan van de pro en heeft een veel kleinere inkeping.

Display

Met een formaat van 6,53 inch, heeft de Huawei Mate 20 een kleine 0,2 inch meer display dan het Pro model. Ook mag de inkeping nu veel kleiner zijn door onder anderen een camera zonder dieptemeting.

Het display heeft met 2.244×1.080 een Full HD+ resolutie en oogt met 381 pixels per inch net iets minder scherp dan het pro model. Hoewel het display opvallender is, is het dus zeker niet beter. Bovendien betreft het hier LCD in plaats van OLED.

Kirin 980 Chipset

Qua chipset krijg je ook hier de razendsnelle Kirin 980 chipset. Maar ook hier 4GB werkgeheugen in plaats van 6GB. De kracht van de nieuwe Kirin 980 chipset ligt hem vooral in de twee NPU’s die erop liggen. Dit zijn twee AI processors die het zware werk weghalen bij de processors. Hierdoor gaat het stroomverbruik omlaag en de rekenkracht flink omhoog. Video’s bewerken, ook in 4K, mag dus geen enkel probleem zijn op de Huawei Mate20.

Opslagruimte

Toch krijg je ook hier 128GB opslagruimte. Ook deze is uitbreidbaar, met de Huawei NM geheugenkaart. Hierover las je al meer in het artikel over de Huawei P20 Pro. Je kunt dus tot 128GB aan snelle opslagruimte toevoegen. Gebruik je deze niet, kun je ook een tweede SIM plaatsen in het toestel.

Camera’s

Hoewel we de camera van de Mate20 nog niet hebben kunnen testen, verwachten er dat deze qua filmen toch zeker in de buurt zal komen van de Mate 20 Pro. Qua fotografie zal het verschil een stuk groter zijn. Geen 40 megapixel hoofdcamera, maar 12 megapixels. Er ligt wel een 16 megapixel groothoek camera in en ook een 8 megapixel telelens. Ook hier krijg je de bijzonder krachtige 24 megapixel selfie camera aan boord. Alleen hier zonder 3D scanning e.d.

Android

De Huawei Mate20 draait op Android 9 en EMUI 9. Helaas plaatst Huawei wel weer bloathware van o.a. Booking.com. Dat blijft toch jammer op zo’n duur toestel.

Vingerafdrukscanner

Bij de Huawei Mate20 zit de vingerafdrukscanner niet onder het display, maar achterop het toestel.

Beschikbaarheid

De Huawei Mate 20 ligt vanaf 2 november in de winkel. De Android smartphone gaat €799 kosten. Plaats je een pre-order, krijg je de Huawei Watch GT er gratis bij. De Mate20 verschijnt in de kleuren Midnight Blue, Black en Twilight.

Huawei Mate 20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.