Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Motorola One met Android One komt eraan

Motorola heeft voor Nederland de Motorola One gepresenteerd. Een smartphone die draait op Android One en daarmee langdurig updates en een degelijke snelheid beloofd.

Motorola One

Motorola werd jaren geroemd om haar bijna Nexus smartphones. Dat wil zeggen dat Motorola altijd minimale wijzigingen aanbracht aan Android en dat is fijn. Je haalt gewoon meer performance uit de chipset. Maar er is meer.

Met Android One is de installatie van Android helemaal gestandaardiseerd. Hierdoor worden veiligheidspatches op een veel hogere snelheid uitgeleverd aan de gebruiker en kan dit op een hele lange termijn. Met Google Play Protect ontvang je de veiligheidsupdates op dagelijkse basis.

Je krijgt dus ook de nieuwste technologie van Google aan boord. Denk aan Google Lens. Een camera app met als doel om je juist meer informatie te geven over wat je voor de camera ziet. Van een gerecht tot een schilderij of gebouw. Qua camera krijg je trouwens 13 megapixels achter en 8 megapixels voor.

De Motorla One krijgt met de Qualcomm Snapdragon 625 een middenklasse chipset aan boord. Toch zal je daar naar verwachting echt een prima ervaring mee krijgen. Niet alleen ligt er een relatief vlotte Adreno 505 GPU in voor games, maar ook een nette 4GB werkgeheugen. En Android One is een relatief lichte versie van Android.

Motorola One Power

Er komt ook een Motorola One Power, maar die gaat hier niet verkocht worden. Deze heeft een wat breder en hoger scherm met een Full HD+ resolutie waar de Motorola One het met HD+ moet doen. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waarop de power editie net iets meer te bieden heeft.

Beschikbaarheid

De Motorola One gaat €299 kosten.

Motorola One kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.