Arjan Olsder
Arjan Olsder

Autotrack: iOS gebruikers willen duurdere auto’s

Net schreven we al over de autonoom rijdende Range Rover. We blijven vanochtend even in het auto hoekje. Autotrack becijferde namelijk dat iOS gebruikers over het algemeen een duurdere auto zoeken dan Android gebruikers.

Volgens Autotrack heeft Android inmiddels 86% van de markt in Nederland en dat is best een compliment voor Apple. Die heeft met een beperkte lijn toestellen en een eigen OS toch 14% van de markt.

Autotrack ziet dat iOS gebruikers gemiddeld vaker op zoek zijn naar een auto. Bovendien zoeken ze ook vaker naar een duurdere automerken dan Android bezitters. De top 5 onder Android gebruikers bestaat uit Opel, Ford, Volkswagen, Audi, BMW terwijl de top 5 bij iOS gebruikers bestaat uit Audi, BMW, Mercedes-benz, Volvo, Volkswagen. De top 10 modellen bij Android gebruikers bestaat uit Golf, Polo, Focus, Astra, A3, Fiesta, A4, Corsa, Clio, 3-serie terwijl dit bij iOS 3-serie, A3, A4, 1-serie, 5-serie, c-klasse, a-klasse, Focus, Golf, Polo is.

Autotrack heeft geen onderzoek gedaan naar de reden dat dit verschil er is. Wij denken dat de iOS bezitter die oud genoeg is om een auto te kopen, wellicht wat meer te besteden heeft dan iemand die een Android toestel bij de Aldi koopt. Daarnaast denken wij dat iOS gebruikers, qua stereotype, meer geïnteresseerd zijn design en luxe. En plaatjes kijken is natuurlijk iets anders dan kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.